yoghurt met gegrilde mango en quinoa

Yoghurt met gegrilde mango

De lente is officieel begonnen, YE-HES! Ok, ik ben ook wel een wintermens hoor, want het is niet zo dat ik een hekel heb aan de kou. Sterker nog, de winter heeft natuurlijk ook zijn charmes en ik vond afgelopen winter dikke prima! Maar, zoals ieder jaar (en iedereen, volgens mij?) verlang ik dan in februari wel écht naar zonnestraaltjes en zonlicht überhaupt. En wat past daar beter bij dan dit zonnige ontbijtje van yoghurt met gegrilde mango? 

Yoghurt met mango is echt een perfecte combinatie. Mango proeft gewoon zonnig, het is zo’n lekker stukje fruit! Zorg trouwens wel dat je een rijpe mango neemt, onrijpe mango’s zijn niet zoet en nog niet zo lekker (vind ik dan). Je kunt ook altijd ananas gebruiken als je geen mango kunt vinden of als je een beetje wilt afwisselen.

yoghurt met gegrilde mango

yoghurt met gegrilde mango

yoghurt met gegrilde mango

yoghurt met gegrilde mango

Ik vind de crunch van de quinoa echt zo lekker bij dit recept. Je kunt trouwens ook wat extra quinoa klaarmaken en in de vriezer bewaren als je dit receptje bijvoorbeeld een aantal keer klaar gaat maken. Of voor als je gewoon trek hebt in een snackje. Wil je dit recept vegan maken? Vervang de yoghurt voor plantaardige (kokos)yoghurt en de honing voor agavesiroop.

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 300 gram yoghurt
  • 1 mango
  • 5 eetlepels quinoa
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel

En hoe maak je het?

  1. Schil de mango en haal de pit eruit. Snijd de mango dan in plakken en grill deze in de pan of met een contactgrill. De mango heeft maar een paar minuutjes nodig.
  2. Ondertussen pak je een klein pannetje. Doe hierin de quinoa en voeg de honing en kaneel toe. Verwarm (het mag absoluut niet koken) en meng goed en zet daarna in de vriezer.
  3. Schep de yoghurt in twee bakjes, verdeel de mango erover en pak dan de quinoa uit de vriezer. Verdeel dit over de mango.
  4. Eet smakelijk!
yoghurt met gegrilde mango

yoghurt met gegrilde mango

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.