vega saucijzenbroodje

Vegetarische saucijzenbroodjes

Zodra ik het idee voor vegetarische saucijzenbroodjes had gespot bij Kelly Caresse, vroeg ik me af waarom ik daar niet eerder aan had gedacht. Saucijzenbroodjes zijn SUPER lekker én je kunt nu zelfs vegetarische saucijzenbroodjes halen bij sommige supermarkten. Maar dat het zo makkelijk was om zelf saucijzenbroodjes te maken, wist ik helemaal niet. En dan hoef je ze eigenlijk helemaal niet meer kant-en-klaar te kopen!

Ik heb de saucijzenbroodjes nu met ‘gewoon’ bladerdeeg gemaakt, maar je kunt natuurlijk glutenvrij bladerdeeg gebruiken. De rest van het recept is namelijk ook glutenvrij, dus door glutenvrij bladerdeeg te gebruiken heb je glutenvrije én vegetarische saucijzenbroodjes!

vega saucijzenbroodjes

vega saucijzenbroodjes

vegetarische saucijzenbroodjes

vegetarische saucijzenbroodjes

Ik probeerde Chris trouwens nog voor de gek te houden, door niet te vertellen dat de broodje vegetarisch waren. Hij nam een paar happen en zei alleen maar ‘wow, VET lekker’, dus ik zat al heel erg te lachen. En daarna: ‘maar wel met vegetarisch gehakt, ofniet?’ Haaaa, jammer! Hij zei dat hij wel proefde dat het geen echt vlees was, maar dat ze wel écht smaakte zoals saucijzenbroodjes. Wat hem betreft mogen ze nog véél vaker op tafel komen. En jij, ga jij deze makkelijke saucijzenbroodjes eens proberen te maken?

Wat heb je nodig?
Voor 6 saucijzenbroodjes

 • 250 gram vegetarisch gehakt
 • 1 ei
 • 6 plakjes bladerdeeg
 • 2 theelepels sambal
 • verse kruiden, bijv. bieslook, rozemarijn en peterselie
 • zout en peper

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 210 graden

 1. Laat de plakjes bladerdeeg een beetje ontdooien.
 2. Snijd de verse kruiden fijn. Meng dit met het gehakt en ongeveer 2/3 van het geklutste ei. Doe de sambal er doorheen en breng verder op smaak met zout en peper.
 3. Leg een plakje bladerdeeg voor je. Over de lengte van het plakje leeg je nu een rolletje gehakt. Zorg dat je niet over de helft van de breedte van het plakje komt.
 4. Vouw het plakje bladerdeeg nu dicht en druk de randjes goed dicht. Herhaal en druk dan met een vork de randjes aan.
 5. Bak ongeveer 15 minuten zodat de saucijzenbroodjes mooi goudbruin zijn.
 vega saucijzenbroodje

vega saucijzenbroodje

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.