ravioli ovenschotel

Ravioli ovenschotel met pesto

Ovenschotels zijn perfecte gerechten voor elk seizoen en ook nog eens makkelijk te maken! Deze ravioli ovenschotel met pesto vergt niet zoveel voorbereiding en jij kan lekker je ding doen als het gaart in de oven. Met een klein half uurtje staat je ovenschotel op tafel en dat is extra fijn na een lange dag werken!

Glutenvrije ravioli ovenschotel

Wist je dat er meerdere supermarkten zijn met verse glutenvrije ravioli in het koelschap? Super handig! Zelf ravioli maken is namelijk best een tijdrovend klusje en een goed glutenvrij deeg maken is ook nog eens behoorlijk moeilijk. Maar je koopt glutenvrije ravioli voor deze ovenschotel dus gewoon bij de supermarkt. Handig hé! Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ ravioli kopen als je niet glutenvrij eet. Hoe dan ook is deze (glutenvrije) ravioli ovenschotel altijd een topper bij familie en vrienden!

ravioli ovenschotel

Vegan ravioli ovenschotel

Je kunt trouwens ook heel gemakkelijk een vegan variant maken van deze ravioli ovenschotel. Laat de pesto weg of maak een plantaardige pesto. Gebruik vegan kaas of laat ook de geraspte kaas weg. Vegan kaas kun je onder andere kopen bij Ekoplaza. Of bekijk eens al mijn vegan recepten!

Wat heb je nodig?
voor 2 personen:

  • 250 gram (glutenvrije) ravioli
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 theelepels groene pesto of deze lekkere pesto
  • 100 ml (plantaardige) kookroom
  • zout en peper naar smaak
  • 50 gram geraspte kaas (optioneel)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de ravioli volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika’s in blokjes. Fruit de ui met wat olie aan in de pan. Voeg de paprikablokjes toe. Bak ongeveer 5 minuten.

Ondertussen snijd je de cherrytomaatjes in kwartjes.

Doe de kookroom en pesto in de pan bij de paprika en ui, en roer dit tot een romige saus. Voeg kort de cherrytomaatjes toe. Doe de ravioli erbij en breng op smaak met zout en peper.

Vervolgens doe je alles in de ovenschaal. Garneer eventueel met geraspte kaas en bak in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin in de oven. Geniet ervan!

vegetarische ravioli ovenschotel

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.