kurkuma smoothie

Bosbessen smoothie met kurkuma

Kurkuma (of geelwortel) is een bijzonder goedje, wat we in onze westerse keuken veel vaker zouden mogen gebruiken. Niet alleen verhoogt kurkuma je weerstand, het werkt ook nog eens ontstekingsremmend. Omdat kurkuma snel wordt afgebroken door het lichaam, helpt het om het met wat vets te eten, zodat je de opname kunt verhogen. Deze bosbessen smoothie met kurkuma is een boost voor je weerstand en écht goed voor je!

Je kunt kurkuma ook heel goed gebruiken om een curry te kruiden en te kleuren. De combinatie met kokosmelk is érg lekker en kurkuma is dan ook een kruid dat veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken.

Natuurlijk is kurkuma geen wondermiddel. Toch zul je merken dat als je let op wat je binnenkrijgt en je voldoende mineralen, vitaminen en andere voedingsstoffen eet, je veel beter in je vel zit. Je ziet het bij mij direct aan mijn huid. Als ik een aantal dagen ongezond eet, wordt mijn huid dof en krijg ik meer last van vlekjes en oneffenheden. Een bosbessen smoothie met kurkuma is een prima tussendoortje om weer wat extra goede voedingsstoffen binnen te krijgen!

bosbessen smoothie met kurkuma

bosbessen smoothie met kurkuma

bosbessen smoothie met kurkuma

bosbessen smoothie met kurkuma

Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 2 glazen

  • 300 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld havermelk)
  • 125 gram blauwe bessen (mag ook diepvriesfruit zijn)
  • 1 flinke theelepel kurkuma poeder
  • 1 theelepel kokosolie
  • snuf kaneel

En hoe maak je het?

  1. Smelt de kokosolie en meng hier de kurkuma poeder doorheen.
  2. Doe dan de plantaardige melk, samen met kokosolie, blauwe bessen en kaneel in een blender en blend in ongeveer een minuut tot een egale smoothie. Enjoy!
bosbessen smoothie met kurkuma

bosbessen smoothie met kurkuma

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.