Borrelplank | Focus on Foodies

Zo borrel je het beste met je vrienden

Waar we maanden geleden er nog niet aan dachten om weer borrels te houden met vrienden, zien we het om ons heen nu steeds vaker gebeuren. Natuurlijk met een afstand van anderhalve meter en allerlei andere voorzorgsmaatregelen. Maar hoe borrel je nu het beste met vrienden?

Houd afstand

Het allerbelangrijkste is natuurlijk in deze tijd om voldoende afstand te houden en alle richtlijnen van het RIVM te volgen. Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar een goede tip is om ook thuis gewoon wat pompjes desinfecterende handgel voor jezelf en voor gasten neer te zetten. Het fijnste zou natuurlijk zijn om de borrel lekker in de buitenlucht te houden, maar niet iedereen is gezegend met een grote tuin. Borrel je binnen? Zorg er dan voor dat de groep niet te groot is en iedereen “gezellig” uit elkaar kan zitten. Borrelen anno 2020 is nu gewoon even anders, dan dat je gewend bent.

Eigen borrelplateau

Om het allemaal nog wat meer “coronaproof” te maken, kun je in plaats van een grote borrelplank, ook iedereen zijn eigen mini borrelplateau geven. Oké, het levert je meer afwas op, maar dan zit tenminste niet iedereen met z’n handen van hetzelfde bord te eten. Als je zo’n bord nu ook een beetje leuk opmaakt, dan staat het ook gewoon gezellig. Het heeft ook wel wat, je eigen borrelplankje. Hoef je niet bang te zijn dat iemand anders alle hapjes al heeft opgegeten voordat jij goed en wel wil beginnen aan je blokje kaas. 

Borrelplank | Focus on Foodies

De wijnen

Maar wat is nou belangrijker bij de borrel dan een goed glas wijn? Kies daarom ook zorgvuldig je wijn uit. Jij kunt een wijn helemaal geweldig vinden, maar vinden je vrienden dat ook? Zorg er daarom voor dat je gasten altijd wat te kiezen hebben. Geef ze bijvoorbeeld de keuze tussen twee verschillende stijlen witte wijn en één of twee rode wijnen. Wit wordt vaker gedronken, al helemaal in de zomer, dus het is nooit verkeerd om daar genoeg van in huis te hebben. In de avond verschuiven we vaker naar rood. Een mooie, krachtige Amarone wijn bijvoorbeeld is een prachtige wijn om na een borrel te serveren bij het diner. Een dergelijke wijn is enorm vol van smaak met aroma’s van kersen, donker fruit, chocolade en specerijen. Er zijn genoeg Amarone wijn en spijs combinaties te bedenken. Heerlijk bij een mals stuk biefstuk, risotto en gerechten met Gorgonzola. Maar een goed glas is ook niet verkeerd rondom de vuurkorf na een gezellige avond borrelen. 

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.