Zelf-witte-chocolade-maken

Zelf witte chocolade maken

Misschien ben ik wel een echte zoetekauw, want ik kan echt verlangen naar een stukje witte chocolade. Maar witte chocolade uit de winkel zit vol met geraffineerde suiker; bij de meeste repen is suiker het hoofdingredient. Daarom wilde ik zelf witte chocolade maken en ging ik op zoek naar een goede manier.

zelf witte chocolade maken

zelf witte chocolade maken

zelf witte chocolade maken

zelf witte chocolade maken

Veel recepten gebruiken cacaoboter, wat me hartstikke lekker lijkt, maar dat heb ik niet in huis. Je kunt het er natuurlijk wel speciaal voor kopen, maar ik wilde juist een recept maken met ingredienten die je vrijwel standaard in huis hebt. Chickslovefood had een leuk recept en dat heb ik voor het grootste deel aangehouden. Vanillepoeder had ik niet in huis, dus ik heb standaard (suikervrij) vanille extract gebruikt.

Ik vind het wel heel bijzonder, want het smaakt écht naar witte chocolade. Exact hetzelfde is het niet, maar het lijkt er wel ontzettend op. Met een lekker vleugje kokos, daar moet je natuurlijk wel van houden. Er gaat ‘maar’ 40 gram honing in om de chocolade te zoeten. Natuurlijk is honing ook een suiker, dus eet niet alle chocolade in één keer op. Maar als je deze healthy witte chocolade in je vriezer hebt liggen, kan je zo af en toe een stukje gezonder snoepen.

P.s. Zoek je ook nog een mooi leistenen plankje? Deze komt van mijn favo servies webshop Borden & Zo, waar ze nog veel meer moois hebben om je eten en drinken mee te serveren.

Wat heb je nodig?

 • 50 gram kokosolie
 • 15 gram roomboter (of cacaoboter)
 • 60 gram geraspte kokos
 • 40 gram honing
 • handje hazelnoten
 • 1 theelepel vanille-extract

En hoe maak je het?

 1. Doe alle ingredienten behalve de hazelnoten in de blender of mix met een staafmixer tot het egaal is.
 2. Hak de hazelnoten klein. Voeg deze toe en lepel door het mengsel heen.
 3. Verdeel de chocolade over vormpjes en duw goed aan. Je kunt ook een reep maken, door de chocolade op een folie te leggen en deze (vierkant) in te pakken.
 4. Bewaar de witte chocolade in de vriezer.
zelf witte chocolade maken

zelf witte chocolade maken

Er zijn 4 reacties op Zelf witte chocolade maken

 1. angelique
  30 december 2016 at 14:12 (5 jaar ago)

  Ik heb ipv honing steviadruppels gebruikt, erg lekker

  Beantwoorden
  • Focus on Foodies
   30 december 2016 at 21:27 (5 jaar ago)

   Goede vervanger Angelique! Fijn dat het smaakt :D!

   Beantwoorden
 2. De
  21 maart 2017 at 13:31 (5 jaar ago)

  Hoi,

  Waar kan ik dat vanille extract kopen?zelfs bij gezondheidswinkels bij mij in de regio is het niet te verkrijgen.

  Groeten,

  Nataschja

  Beantwoorden
  • Carla
   29 juni 2020 at 11:51 (1 jaar ago)

   Bij mijn biowinkel verkopen ze pure vanillepoeder. Vaak is een halve theelepel voldoende.

   Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.