Senseo Cappuccino met sojamelk

Zelf thuis maken: Cappuccino met sojamelk

Afgelopen zondag kwamen mijn ouders op bezoek en mijn moeder is sinds onze vakantie in Griekenland helemaal gek van koffie met opgeklopte melk. In Griekenland maken ze namelijk overal freddo cappuccino’s en heeft mijn tante ook thuis een melkopschuimer staan. En zo dronk mijn moeder dus overal ineens cappuccino in plaats van gewone koffie met een scheut koffiemelk (bah). Dus toen ze zondag hier waren, trakteerde ik haar op net zo’n lekkere cappuccino, met een enorme schuimlaag van sojamelk. Ze was er helemaal weg van!

De cappuccino met sojamelk op de foto is mijn favoriete begin van de dag, samen met een grote kom warme havermout of overnight oats (afhankelijk van zomer/winter ;-)). Ik drink eigenlijk maar 1 kopje koffie per dag en die drink ik het liefst ’s ochtends. Van zwarte koffie ben ik niet zo’n fan en daarom gebruik ik altijd wat plantaardige melk. Om zo’n lekker schuimlaagje te krijgen zoals op de foto gebruik ik de SENSEO melkopschuimer, waar je dus ook ongezoete sojamelk in kunt gebruiken. Kokosmelk of amandelmelk maakt (helaas) niet zo’n lekker schuimlaagje, maar ik vind zo’n klein beetje sojamelk in mijn koffie prima.

Intense Black Cappuccino met sojamelk

Intense Black Cappuccino met sojamelk

Bij mij staat er al sinds mijn studie een SENSEO in huis en zeker nu ik de melkopschuimer heb, geniet ik elke ochtend van mijn cappuccino, en nieuwe favoriet zijn de SENSEO Intense Black koffiepads, omdat dit een pittige koffie is in combinatie met het soja melkschuim. En mijn visite trouwens ook, want een cappuccino met opgeschuimde melk krijgen ze niet vaak. En met de SENSEO Up die ik nu al een tijdje gebruik, kun je in twee sterktes koffie zetten met dezelfde koffiepads. Je kiest uit een espressoformaat of gewoon formaat en met het espresso formaat wordt je koffie intenser. Dat is helemaal lekker bij een cappuccino vind ik; lekker sterke koffie als bodem. Voor deze cappuccino gebruikte ik de Senseo Intense Black, met een intensiteit van 8. Flink sterk en dat proef je echt.

Senseo Up cappuccino

Senseo Up cappuccino

Nog een handige bijkomstigheid van de SENSEO Up is dat de meeste SENSEO apparaten zichzelf uitschakelen. Je zet je kopje eronder, drukt op de gewenste sterkte (groot/klein kopje) en je kunt verder gaan met bijv. je ontbijt maken. Wanneer het water op temperatuur is, wordt je koffie gezet en daarna schakelt de Up vanzelf uit. Met iemand in huis (ik ben het niet ;-)) die voorheen altijd vergat het koffiezetapparaat uit te zetten, geen overbodige luxe. Het apparaat is ook heel smal en dat vind ik een fijn pluspunt. Hij staat bij mij in de hoek, naast mijn keukenmachine en neemt daar heel weinig plek in.

Wat heb je nodig voor deze cappuccino?

  • 1 Intense Black koffiepad
  • 30 milliliter ongezoete sojamelk
  • snuf kaneel of cacaopoeder

Melkopschuimer winnen?
SENSEO heeft nu een actie waarbij je zelf een SENSEO melkopschuimer kunt winnen. Beantwoord de meerkeuzevraag op hun Facebookpagina en misschien heb jij dan straks wel je eigen melkopschuimer (t.w.v. 69,99) thuis staan. En geloof me, daar word je blij van ;-)!

Cappuccino met sojamelk

Cappuccino met sojamelk

Dit is een gesponsord artikel.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.