Overal online zie ik dat mensen massaal aan het bakken zijn geslagen in deze quarantaine tijd. De meeste mensen hebben nu natuurlijk uitgebreid de tijd om zijn of haar bakkwaliteiten te ontdekken! Daarom dit leuke recept om gemakkelijk zélf je eigen lekkere glutenvrije brood met sesam te bakken. Gewoon thuis in je eigen oven, zonder broodbakmachine. En het is echt helemaal niet moeilijk! Met het juiste recept volg je gewoon de stappen hieronder en ruikt je huis straks heerlijk naar jouw zelf gebakken brood!
Recept
Een leuk recept om gemakkelijk zelf je eigen glutenvrije brood met sesam te maken. Gewoon thuis in je eigen oven. En het is totaal niet moeilijk!
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 1 brood |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 45 min |
Rijstijd | 1 uur 40 min |
Totaal | 2 uur 35 min |
Vaak wordt gedacht dat zelf brood bakken heel veel tijd kost, vooral als je kiest om glutenvrij te bakken. Zeker als je een keukenmachine in huis hebt, valt dat heel erg mee! Dan is het simpelweg een kwestie van alle ingrediënten in de kom doen en een paar minuten laten draaien. Daarna kun je achterover leunen en wachten tot het deeg mooi gerezen is. Vervolgens doe je het deeg in de bakvorm en in de oven en kun je opnieuw iets anders gaan doen, terwijl je glutenvrije brood in de oven afbakt. Veel tijd kost het dus niet en als je het een beetje goed plant, kun je de hele week zelfgebakken brood eten!
Het fijne aan zelf glutenvrij brood bakken is dat je helemaal zelf bepaalt wat er in je brood zit. Je kunt zelf de soort(en) meel kiezen of besprenkel het brood met sesamzaadjes of voeg extra noten of zaden toe. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. Plus een extra bonus; wie wil er nu niet die heerlijke geur van zelfgebakken glutenvrij brood in huis?