yoghurttaart met appel en aardbei

Yoghurttaart met appel, aardbei en honing

Deze zomerse yoghurttaart met appel, aardbei en honing is een perfecte afsluiter van een zonnige dag. Hij valt niet zwaar op de maag en is een heerlijk alternatief als je op zoek bent naar een gezond taart recept. Wat denk je, ga jij deze yoghurttaart uitproberen? Misschien een leuke verrassing voor vaderdag?

Bo van Beaufood inspireerde mij voor deze yoghurttaart. Afgelopen winter al zag ik bij haar dit taartje voorbij komen en ik sloeg ‘m op om er later zelf mee aan de slag te gaan. Het leek mij erg lekker om aan de yoghurtlaag nog wat gepureerde aardbeien toe te voegen, zodat de taart iets zoeter wordt én zomers. Er gaat niks boven Hollandse aardbeien, toch?

yoghurt taart met appel aardbei en honing

yoghurt taart met appel aardbei en honing

yoghurt taart met appel aardbei en honing

yoghurt taart met appel aardbei en honing

De bodem is gemaakt met havermeel. Je kunt ook amandelmeel gebruiken als je dat in huis hebt. Wist je trouwens dat je havermeel heel eenvoudig zelf kunt maken? Gebruik een blender of foodprocessor en doe hierin havermout en blend in een paar minuten tot fijn meel. Ik blend vaak een pak van 500 gram havermout in twee keer tot meel. Zo heb ik weer even een voorraadje en het is hartstikke goedkoop!

Komend weekend is het vaderdag. Super leuk als je deze heerlijke taart maakt voor je vriend, man of vader toch? Zal ‘ie blij mee zijn! En als je nog inspiratie zoekt voor een origineel cadeautje voor vaderdag, klik dan even op de link hiervoor. Origineel én een beetje gek!

Wat heb je nodig?

Springvorm van 24cm
Voor de bodem

  • 150 gr havermeel (gebruik glutenvrije havermout als je glutenvrij eet)
  • 2 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 gram Turkse yoghurt
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 appel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels honing

Voor de yoghurtlaag

  • 300 gram Turkse yoghurt
  • 125 ml slagroom
  • 4 gram agar agar
  • 1 appel
  • 100 gram aardbeien
  • 1 eetlepel honing

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Doe in een keukenmachine (of met mixer) de eieren en meng met havermeel, olie, yoghurt, kaneel, bakpoeder en honing.
  2. Vet een springvorm in en stort daarna het beslag erin. Verdeel over de bodem.
  3. Snijd de appel in dunne plakjes en verdeel deze over de bodem. Bak in ca. 45 minuten goudbruin.
  4. Laat de bodem afkoelen. Klop de slagroom op en schep door de yoghurt. Prak de aardbeien fijn (of doe ze in de blender) en meng door de yoghurt. Doe de agar agar samen met 5 eetlepels water in een pannetje, breng aan de kook en verwijder van het vuur.  Voeg aan de yoghurt toe.
  5. Giet het yoghurtmengsel op de taartbodem. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Schil de tweede appel en snijd in dunne plakjes. Meng ze met wat kaneel en bak daarna kort aan in een pan. Verder over de taart en garneer met wat honing. Enjoy!
yoghurttaart met appel aardbei en honing

yoghurttaart met appel aardbei en honing

yoghurttaart met appel aardbei en honing

yoghurttaart met appel aardbei en honing

In dit artikel staat een verwijzing naar Cadeautjes, geplaatst door hun redactie.

Er zijn 4 reacties op Yoghurttaart met appel, aardbei en honing

  1. Cynthia
    14 juni 2017 at 09:58 (2 jaar ago)

    Lijkt mij heerlijk,maar kan je de turkse yoghurt ook vervangen door geitenyoghurt?

    Beantwoorden
  2. Rianne
    14 juni 2017 at 16:35 (2 jaar ago)

    Kan ik de turkse yoghurt ook vervangen door griekse yoghurt of kwark? En kan ik ook diepvries aardbeien gebruiken?

    Beantwoorden
  3. Sassie
    24 juli 2017 at 10:50 (2 jaar ago)

    Als ik gelatine wil gebruiken ipv Agar Agar hoeveel gelatine moet ik dan gebruiken?

    Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.