
Wraps met vegetarische kip
Deze wraps met vegetarische kip staan hier vrijwel iedere week op tafel. Ze zijn super snel, makkelijk en bovendien heel erg lekker. Je kunt variëren met wat extra pit door wat stukjes jalapeño of wat gebakken ui toe te voegen. In iedere supermarkt zijn inmiddels gelukkig goede vleesvervangers te krijgen. Deze wraps zijn het allerlekkerst met krokante vegetarische (kip) schnitzels. Persoonlijk vind ik die van het Lidl huismerk erg lekker (niet gesponsord :-)), maar ook andere supermarkten hebben fijne merken in het schap.
Wij zijn hier thuis behoorlijk forse eters en eten meestal 2 wraps per persoon. Als je met z’n tweetjes bent, kun je het recept dus x 2 doen, tenzij jullie juist kleine eters zijn. Dan zijn 2 wraps wellicht voldoende. Ze vullen behoorlijk ;-).
Voor de afwisseling kun je ook altijd variëren met saus. Maak zelf een sausje van wat griekse yoghurt met chilisaus en komijnpoeder, of gebruik een kant-en-klare saus als je dat makkelijker vindt.


Wraps met vegetarische kip
Ingrediënten
- 2 tortillawraps
- 2 krokante vegetarische schnitzels
- 1 paprika
- handje ijsbergsla
- 2 plakjes cheddar
Bereidingswijze
-
Verwarm een pan met een beetje olijfolie of kokosolie. Bak hierin in ca. 5-8 minuten de vegetarische schnitzels goudbruin aan beide kanten.
-
Ondertussen snijd je de paprika in reepjes en doe hetzelfde met de ijsbergsla. De paprika hoef je niet te bakken; deze gebruiken we rauw.
-
Leg een wrap klaar. Verdeel wat ijsbergsla en paprikareepjes over de wrap.
-
Snijd nu de schnitzel met een goed mes in repen en verdeel deze ook over de wraps. Als laatste verdeel je er wat cheddar overheen.
-
Rol de wraps op. Eet smakelijk!
Tip! Voor een beetje meer pit kun je wat stukjes jalapeño peper aan de wrap toevoegen.
