Ga terug
zelf glutenvrije kibbeling maken

Zelf glutenvrije kibbeling maken

Houd jij ook zo van kibbeling? Met dit recept maak je ze helemaal zelf, en zijn ze misschien nog wel lekkerder dan die van de visboer.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 8 min
Totale tijd 13 min
Gang Borrelhapjes, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Kibbeling

  • 250 gram glutenvrij meel naar keuze
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 275 ml plantaardige melk naar keuze
  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 400 ml zonnebloemolie om in te frituren

Viskruiden

  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • cayennepeper naar smaak

Bereidingswijze
 

  • Snijd de kabeljauw filet in stukjes (niet te groot). Besmeer ze met je vingers met de viskruiden. Als de kruiden de kans krijgen om in te trekken, is de smaak lekkerder. Je kunt dit eventueel een uur of zelfs een dag van te voren al doen.
  • Maak het beslag door de meel te mengen met eieren, bakpoeder en melk. Het wordt een soort pannenkoekenbeslag, maar dan iets dikker.
  • Zet een diepe pan (bijv. wokpan) op middelhoog vuur met de zonnebloemolie. Test met een beetje pannenkoekenbeslag of de olie heet genoeg is om te frituren; het beslag blijft dan drijven.
  • Wentel de visstukjes door het beslag met twee lepels, zorg dat de vis helemaal bedekt is. Laat voorzichtig in de olie glijden. Bak in ongeveer 6-8 minuten mooi goudbruin, laat de kibbeling dan uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Serveer met (homemade) ravigottesaus.