Ga terug
glutenvrije kwarkpannenkoekjes met aardbei en banaan

Kwarkpannenkoekjes met aardbei en banaan

Maak deze heerlijke glutenvrije kwarkpannenkoekjes in een handomdraai. Maak het af met heerlijk fruit naar keuze en smullen maar!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Nagerecht, Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 8 pannenkoekjes

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram volle kwark of zuivelvrije optie
  • 2 eieren
  • 60 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout naar smaak
  • 100 gram aardbeien of ander fruit naar keuze
  • 1 banaan

Bereidingswijze
 

  • Mix de kwark los met eieren en voeg dan het boekweitmeel, bakpoeder en zout toe. Het is een vrij dik beslag.
  • Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan, zet het vuur niet te hoog en schep een lepel beslag in de pan. In mijn pan pasten twee pannenkoekjes naast elkaar.
  • Wacht tot het beslag iets bubbelt aan de bovenkant en draai dan om. Laat de pannenkoekjes aan beide lekker bruin worden. Herhaal dit tot je beslag op is.
  • Snijd ondertussen de banaan en aardbeien in plakjes.
  • Garneer de pannenkoekjes met de banaan en aardbeien. Enjoy!