Ga terug
glutenvrije en suikervrije granola

Glutenvrije en suikervrije granola

Maak zelf eens crunchy granola met dit heerlijke recept! Het is ook nog glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Enjoy!
Voorbereidingstijd 10 min
Oventijd 22 min
Totale tijd 32 min
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 1 weckpot

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram glutenvrije havervlokken
  • 100 gram pecannoten
  • 75 gram pompoenpitten
  • 75 gram walnoten
  • 60 gram kokosolie
  • 3 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel kaneel
  • snufje zout naar smaak
  • 2 eetlepels ahornsiroop optioneel

Bereidingswijze
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de walnoten en pecannoten in grove stukjes.
  • Doe alle ingrediĆ«nten behalve de kokosolie en eventueel de ahornsiroop in een grote kom en hussel door elkaar. Smelt de kokosolie en verdeel dit al scheppend door het granola mengsel. Voeg nu ook de ahornsiroop toe en meng goed door.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de gehele bakplaat.
  • Bak in 20-22 minuten mooi goudbruin. Laat het mengsel echt goed afkoelen en schep het dan in een luchtdichte pot of bak. Je kunt er gemakkelijk twee weken van eten; het blijft lekker crunchy!