Ga terug
aardbei cheesecake zonder suiker en gluten

Gezonde aardbei cheesecake

Dit cheesecake recept is niet alleen super lekker, ook is het glutenvrij, geraffineerde suikers vrij en lactosevrij! Dat is écht gezond genieten.
Bereidingstijd 30 min
Koeltijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Benodigdheden

  • Kleine springvorm of bakring (ongeveer 15 cm in diameter)

Ingrediënten
  

  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram amandelen
  • 200 gram cashewnoten
  • 120 gram medjool dadels ontpit
  • 50 gram kokosolie
  • 250 gram aardbeien of ander rood fruit
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 citroen

Bereidingswijze
 

  • Laat de cashewnoten een half uur tot een uur van te voren even weken in een laag water.
  • Maal de de hazelnoten en amandelen fijn in een foodprocessor of keukenmachine, samen met de ontpitte dadels en 20 gram gesmolten kokosolie. Laat even draaien, maar laat het niet helemaal fijn malen en verdeel dan het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  • Giet de cashewnoten af en doe ze in de keukenmachine. Doe er het sap van een halve citroen, 20 gram gesmolten kokosolie en een theelepel vanille extract bij. Laat even draaien en wanneer het mengsel egaal is, verdeel je dit over de notenlaag die al in de springvorm zit.
  • Doe de cheesecake dan een half uurtje in de vriezer of koelkast.
  • Pureer daarna de aardbei (of ander rood fruit) met het sap van de andere halve citroen en 10 gram gesmolten kokosolie. Haal de cheesecake uit de koelkast of vriezer en verdeel het aardbeienmengsel over de cheesecake. Het laagje aardbei blijft vrij vloeibaar. Als je dit liever wat steviger wilt, kun je de aardbeipuree verwarmen, wat agar agar toevoegen (1-2 gram), af laten koelen en dan pas over de cheesecake verdelen.
  • Bewaar de cheesecake in de vriezer, of zo’n dag tot twee dagen in de koelkast. Enjoy!