Ga terug
Gevulde avocado met Hollandse garnalen

Gevulde avocado's met garnalen

Dit unieke voorgerecht of hoofdgerecht is naast heel lekker, ook glutenvrij en suikervrij. Dat wordt genieten!
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 avocado's gebruik voor hoofdgerecht 4 avocado's
  • 2 lente-uitjes
  • 1 stuk komkommer ongeveer 7 cm lang
  • 100 gram gepelde Hollandse garnalen
  • 1 eetlepel (suikervrije) mayonaise
  • 3 takjes verse dille
  • ½ citroen
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze
 

  • Snijd de avocado’s doormidden en haal bij beide de pit eruit. Snijd de avocado’s dan eerst in de lengte in en daarna in de breedte en let hierbij op dat je niet door de schil heen snijdt. Lepel dan voorzichtig het avocado vruchtvlees uit de avocado’s en doe dit in een apart kommetje. Bewaar de avocado schillen even apart.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de lente ui in ringetjes. Schep, samen met de garnalen, voorzichtig door de avocado blokjes.
  • Pers de halve citroen uit. Maak een dressing van zout, peper, dille, mayonaise en de citroensap en doe hier eventueel een theelepeltje water bij. Doe de dressing dan op het avocado mengsel en schep heel voorzichtig door.
  • Schep het avocado mengsel met de dressing weer in de lege avocado schillen en serveer met nog een takje verse dille bovenop. Enjoy!