Ga terug
Heldere paddenstoelensoep

Paddestoelensoep

Deze simpele paddestoelensoep is makkelijk te maken en super lekker! Goed gevuld met verschillende soorten paddestoelen en lenteuitjes.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Soep
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Benodigdheden

  • Grote soeppan

Ingrediƫnten
  

  • 2 liter bouillon
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram champignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 100 gram shiitakes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • 2 lente-uitjes
  • peper en zout naar smaak
  • 1 handjevol tijm voor garnering

Bereidingswijze
 

  • Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons en kastanjechampignons klein (in plakjes). Snijd de lente-ui in ringetjes.
  • Fruit de sjalot en knoflook met wat olijfolie even aan in een koekenpan en doe hier dan eerst de kastanjechampignons en champignons bij, samen met een paar takjes tijm. Bak mooi bruin, de champignons zullen flink slinken. Doe hier na een minuut of 5 ook de edelzwammen en shiitakes bij.
  • Maak in een grote soeppan 2 liter bouillon klaar.
  • Doe dan alle paddenstoelen bij de bouillon, proef en breng eventueel nog wat op smaak met zout en/of peper. Serveer in een mooie kom en garneer met wat tijm en lenteuitjes. Eet smakelijk!