Ga terug
pompoentaart

Vegan pompoentaart

De pompoentaart, is een gezonde, Vegan taart super lekker is en makkelijk te bereiden!
Bereidingstijd 15 min
Oventijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 1 taart

Ingrediënten
  

Voor de vulling

  • 600 gram pompoenpuree
  • 50 gram maple syrup
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 80 ml plantaardige melk
  • 25 gram maizena
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels speculaaspoeder
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • 1 snuf zout

Voor de bodem

  • 85 gram plantaardige boter
  • 150 gram speltmeel
  • 60 ml water
  • 1 snuf zout

Bereidingswijze
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Maak eerst de bodem. Meng de boter met speltmeel, water en zout en kneed tot een deeg.
  • Pak een springvorm en vet deze in.
  • Rol het deeg rond en dun uit. Het moet een stukje groter worden dan de springvorm, zodat je dit er mooi in kunt leggen. Het deeg moet aan de zijkanten een paar centimeter hoog zijn, zodat de vulling er mooi in blijft zitten. Prik wat gaatjes in de bodem.
  • Maak nu de vulling. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of kom en meng goed samen. Giet de pompoenvulling in de springvorm en bak nu ongeveer 60 minuten op 175 graden.
  • Je kunt de pompoentaart eventueel nog garneren met een toef plantaardige slagroom, bijvoorbeeld kokosroom. Enjoy!