Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat het taartdeeg (of bladerdeeg) vast op kamertemperatuur komen, zodat je het makkelijker kunt gebruiken.
Snijd de paprika in blokjes. Verhit wat olie in de pan en bak de vegetarische kipstukjes ca. 5 minuten. Voeg de paprikablokjes toe en bak ca. 3-4 minuten mee.
In een grote pan ga je ondertussen de spinazie bakken. Het lijkt een gigantische berg, maar het slinkt enorm. Als alle spinazie is gebakken, knijp je deze goed uit met wat keukenpapier; het meeste vocht moet eruit, anders wordt de quiche te zacht.
Klop nu de eieren los, met ongeveer de helft van de feta en de crème fraiche. Voeg peper en zout toe.
Vet de bakvorm in met een klein beetje olie of boter en bekleed deze met het taartdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem.
Verdeel de spinazie over de bodem. Hierover heen gaat het vega kip-paprika mengsel. Verdeel nu de losgeklopte eieren over de taart en garneer met de overgebleven feta.
Bak in ongeveer 45-55 minuten mooi goudbruin in de oven.