Go Back
plaattaart met aubergine

Hartige plaattaart met aubergine

Een heerlijke vegetarische plaattaart met als hoofdingrediƫnt aubergine. Snel en makkelijk op tafel!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
oventijd 25 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 aubergines
  • vers deeg voor hartige taart
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten
  • 4 theelepels tomatenpuree
  • 1 ei
  • 100 gram feta
  • zout en peper

Bereidingswijze
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergines in plakken en grill ze in de oven, ca 10-15 minuten. In de pan grillen kan natuurlijk ook.
  • Ondertussen maak je van de zongedroogde tomaatjes met tomatenpuree een pasta. Doe het in de foodprocessor en maal tot een puree.
  • Leg het hartige taartdeeg op bakpapier en besmeer met de tomatenpasta.
  • Als de aubergines mooi gegrild zijn, verdeel je deze over het deeg. Verkruimel de feta eroverheen, de oregano en breng op smaak met zout en peper.
  • Vouw dan de randjes van het deeg om naar binnen, ca. 1-2 cm. Klop het ei los. Besmeer de randjes van het deeg met ei.
  • Bak nu in ongeveer 25 minuten op 200 graden mooi goudbruin. Eet smakelijk!