Ga terug
Spaghetti met spinazie en courgette saus | FocusonFoodies

Spaghetti met spinazie en courgette saus

Dit spaghetti recept is heerlijk door de romige saus van spinazie en courgette. De cherrytomaatjes maken het gerecht helemaal af!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Kooktijd 10 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Grote hapjespan of wok

Ingrediƫnten
  

  • 1 scheut olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 400 gram spaghetti
  • 200 gram verse gewassen spinazie
  • 300 gram gehakt of vegetarisch gehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 250 ml water
  • 100 ml kookroom
  • 100 gram geraspte kaas naar smaak
  • italiaanse kruiden naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
 

  • Snipper de ui en snijd de courgette in kleine blokjes. Roerbak dit samen ongeveer 5 minuten in een grote hapjespan of wokpan. Voeg daarna de verse spinazie beetje bij beetje toe, en bak dit mee tot het geslonken is. Voeg 250 ml water en het groentebouillonblokje toe en roer dit goed door elkaar. Laat dit samen ongeveer 10 minuten koken op laag vuur.
  • Kook ondertussen de spaghetti (of pasta naar keuze) volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak in een aparte koekenpan de (vegetarische) gehakt rul.
  • Zet na 10 minuten het vuur uit van de hapjespan of wok, en pureer de groenten met een staafmixer tot een romige saus.
  • Zet de pan met saus weer op het vuur en voeg de kookroom toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak toe. Roer daarna de gehakt er doorheen.
  • Snijd tot slot de cherrytomaatjes in helften of kwarten en schep dit langzaam door de saus heen.
  • Schep de spaghetti op borden of diepe kommen. Serveer de spinazie en courgette saus eroverheen en maak het af met geraspte kaas naar smaak. Eet smakelijk!