Go Back
Zelf falafel maken met pappadums en yoghurt komijn saus

Zelf Falafel maken met Pappadums en Soja yoghurt komijn saus

Zelf falafel maken is helemaal niet moeilijk! Combineer de falafel met pappadums en een heerlijk zelfgemaakte dip.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Keukenmachine of hakmolen

Ingrediënten
  

Falafel

  • 1 blikje kikkererwten (netto gewicht 410 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel arrowroot (of maizena)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ rode peper
  • 1 snufje zout en peper
  • 1 scheut olijfolie (of kokosolie)

Soja yoghurt-komijn dip

  • 250 ml magere soja yoghurt (of normale yoghurt)
  • 3 eetlepels sambal (naar smaak)
  • 1 ½ theelepel komijnpoeder (naar smaak)
  • ½ citroen

Bereidingswijze
 

Falafel

  • Laat de kikkererwten goed uitlekken. Hak de peterselie fijn. Maal daarna de kikkererwten, peterselie, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder en halve rode peper fijn met een keukenmachine of hakmolen.
  • Maal dit tot een grof mengsel en doe er dan 1 eetlepel arrowroot of eventueel maïzena bij, met een snuf zout en peper. Roer dit nog even goed door elkaar.
  • Maak dan van dit mengsel ongeveer 8 ovaaltjes met een dikte van een paar centimeter. Zorg dat ze goed stevig zijn en bak ze dan een paar minuten per kant in een pan met een scheut olijfolie of kokosolie.
  • Maak de pappadums warm volgens de instructies op de verpakking.

Soja yoghurt-komijn dip

  • Snijd de citroen door midden, en pers het sap van één helft. Meng dit samen met de rest van de ingrediënten.
  • Serveer de falafel op de warme pappadums en maak het af met de frisse maar toch pittige dipsaus!