Go Back
glutenvrije pita met falafel en bietenhummus

Zelfgemaakte pitabroodjes met falafel

Maak met dit recept eenvoudig je eigen (glutenvrije) pitabroodjes met een heerlijke vulling van falafel, avocado en rode bietenhummus. Hmm!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Rijstijd 30 min
Totale tijd 55 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 6 pitabroodjes

Benodigdheden

  • Keukenmachine of een mixer met deeghaken
  • Bakplaat met bakpapier

Ingrediënten
  

Pita broodjes

  • 260 gram (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
  • 3 gram gist
  • 160 ml lauwwarm water
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • ½ theelepel zout

Vulling

  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • 200 gram rode bietenhummus (of een hummus naar keuze)
  • 1 limoen
  • 85 gram rucola
  • 400 gram falafel (of zelfgemaakte falafel)

Bereidingswijze
 

Pita broodjes

  • Doe het gist bij het lauwwarme water, meng even goed door en laat een paar minuten staan.
  • Voeg het zout toe aan het bakmeel en voeg dan de olijfolie en het water met gist aan het meel toe. Meng dit met een keukenmachine of mixer met deeghaken tot een mooi deeg. Ook kan je het met de hand tot een mooi deeg kneden.
  • Leg een vochtige theedoek over het deeg en laat dit op een warmere plek in huis (25-30 graden) ongeveer een half uur rijzen.
  • Maak dan 6 gelijke bolletjes van het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zes bolletjes over de bakplaat. Zorg dat er genoeg afstand zitten tussen de bolletjes, want je gaat ze nu met een deegroller tot rondjes uitrollen. Maak de pita broodjes zo’n 2 cm dik; niet te dun, want dan kun je ze niet goed open snijden.
  • Stel de oven nu voor op 225 graden. Bak de pitabroodjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en laat de broodjes daarna goed afkoelen.

Pita broodjes vulling

  • Verwarm de falafel volgens de instructies op de verpakking. Of maak het zelf volgens dit recept de glutenvrije falafel.
  • Snijd de komkommer en avocado in dunne reepjes.
  • Snijd het pitabroodje open en besmeer dit met de rode bietenhummus, of een hummus naar keuze. Snijd de limoen door midden en besprenkel de binnenkant van je pita met wat limoensap.
  • Vul het pitabroodje met reepjes avocado, komkommer, falafel en maak af met een beetje rucola. Enjoy!