Ga terug
courgetti met feta en geroosterde kikkererwten

Courgetti met krokante kikkererwten, feta en rucola

Dit makkelijke en snelle recept is een ideaal vegetarisch én gezond alternatief op "normale" pasta. De combinatie van kikkererwten, feta en rucola is heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Oventijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • Spiraalsnijder of mandoline
  • Bakplaat met bakpapier
  • Zeef

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • 50 gram feta
  • 400 gram kikkererwten
  • 4 volle handen rucola
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje zout en peper
  • 1 scheut olijfolie
  • 2 eetlepels groene pesto optioneel

Bereidingswijze
 

  • Spoel de kikkererwten af in een zeef onder de kraan. Dep ze droog en mix ze dan met een eetlepel olijfolie en het komijnpoeder, paprikapoeder en zout en peper.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten hierover. Bak in 20 minuten krokant.
  • Was de courgette goed en gebruik dan een spiraalsnijder om slierten van de twee courgettes te maken.
  • Verwarm wat olijfolie in de pan en bak de courgetti heel kort; een paar minuutjes is genoeg. Nu kun je er optioneel wat pesto bij doen, zoals deze zelfgemaakte pesto.
  • Verdeel de courgetti over twee borden. Verdeel de rucola hieromheen en verkruimel de feta over de courgetti. Als laatste voeg je de warme krokante kikkererwten toe. Smullen maar!