Ga terug
Mosselen recept met bier of wijn | FocusonFoodies

Thaise mosselen met bier

Ga voor een pittig en kruidig mosselen recept met onder andere rode pepers, paksoi en Thais bier.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kg mosselen
  • 1 à 2 rode pepers
  • 1 stukje gember
  • 1 stengel citroengras of sereh
  • 1 bosje Thaise basilicum of koriander
  • 1 limoen
  • 1 paksoi
  • 1 scheut bier naar keuze bijvoorbeeld Singha

Bereidingswijze
 

  • Eerst begin je met het schoonmaken van de mosselen en gooi je de schelpen weg die open blijven staan nadat je erop tikt. Deze zijn niet meer goed.
  • Snijd de paksoi in reepjes en hak de Thaise basilicum of koriander fijn. Vervolgens rasp je de schil van de limoen, en snijd je de limoen in partjes om later te serveren bij het gerecht.
  • Fruit de pepers en gember in wat (olijf)olie in een grote wok of een speciale mosselpan. Kneus de citroengras (of sereh) met de bovenkant van je mes en hak in twee of drie stukken. Doe dit ook direct in de pan. 
  • Voeg de mosselen toe met de paksoi en Thaise basilicum.
  • Blus af met de scheut bier en laat ongeveer vijf minuten sudderen. Schud de pan of roer tussendoor nog een keer. Serveer direct.