
Witlofschotel uit de slowcooker
Het ziet er misschien niet direct super aantrekkelijk uit, maar je zult je vingers aflikken bij deze witlofschotel uit de slowcooker. Voor mij is dit een ideaal recept voor een doordeweekse dag, waarop je eigenlijk niet zoveel zin hebt om te koken, maar tóch gezond wilt eten. Het is makkelijk en in 5 minuten zit alles in de slowcooker. Daarna is het een kwestie van wachten en hoef je er niets meer voor te doen.
Witlof zit boordevol vitaminen. Veel mensen kennen het meer ‘traditionele’ gerecht van witlof met ham en kaassaus wel. Deze witlofschotel met vegetarische spekjes is een andere variant op de klassieker; zonder vlees en minstens net zo lekker. De lente uitjes geven het een frisse touch en de mosterd en kaas combineren heerlijk met witlof. Eet smakelijk!


Witlofschotel uit de slowcooker
Benodigdheden
-
Slowcooker
Ingrediënten
- 6 stronken witlof
- 400 gram kleine krieltjes
- 100 gram vegetarische spekjes
- 5 lente-uitjes
- 200 ml crème fraîche
- 2 eetlepels mosterd
- 150 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
-
Begin met het fijn snijden van de witlof en het snijden van de lente uitjes in ringetjes. Als alles gesneden is, meng je de crème fraîche en de mosterd door elkaar.
-
Doe de krieltjes in de slowcooker, samen met de witlof, lente-uitjes en de vegetarische spekjes. Meng vervolgens het crème fraîche en mosterd mengsel er goed doorheen.
-
Doe de krieltjes in de slowcooker, samen met de witlof, lente-uitjes en de vegetarische spekjes. Meng vervolgens het crème fraîche en mosterd mengsel er goed doorheen. Strooi er vervolgens de geraspte kaas overheen.
-
Laat het witlofmengsel 4 uur lang slowcooken in de slowcooker. Daarna kan het smullen beginnen!

Rianne
14 maart 2020 at 17:40 (12 maanden ago)Help! Ik heb geen slowcooker. Kan het ook gewoon in een grote pan (waarin ik ook goulash, rendang, curry’s, e.d. maak) met zo’n plaatje op m’n gaspit? En hoe lang zou het dan moeten pruttelen?
Groetjes,
Rianne
Fleur van Veen
20 maart 2020 at 10:46 (12 maanden ago)Hoi Rianne,
Bedankt voor je reactie. Ja, je kan het recept ook in een grote hapjespan maken.
Laat de schotel eerst een tijdje (half uurtje ongeveer) koken, en laat de schotel dan lekker lang op een zo laag mogelijk vuur pruttelen.
Ik zou zo’n 2 tot 3 uur aanbevelen.
Ik hoor graag of dit gelukt is!
Groetjes,
Fleur
Saskia
2 juni 2020 at 22:31 (9 maanden ago)Voor hoeveel personen is dit recept?
Ik zou dit graag morgen willen maken.
Groetjes Saskia.
Fleur van Veen
11 juni 2020 at 12:23 (9 maanden ago)Hoi Saskia,
Het recept is voor ongeveer vier personen.
Ik hoor graag of je het recept lekker vond!
Groetjes,
Fleur
Gera
24 september 2020 at 13:45 (5 maanden ago)Ik mis wanneer de geraspte kaas erin moet. Gelijk of aan eind van garen?
Fleur van Veen
1 oktober 2020 at 12:51 (5 maanden ago)Hoi Gera,
Je strooit de geraspte kaas er voor het garen in, dan smelt het langzaam over de schotel heen.
Maar je kunt het ook prima na het garen er overheen strooien 🙂
Groetjes,
Fleur
Juul. Duindam
10 oktober 2020 at 14:58 (5 maanden ago)Deze witlof schotel is erg lekker, ik had geen krieltjes en heb gewoon aardappel gebruikt ,even 4min koken in de magnetron en in stukken gesneden
Zeker voor herhaling vatbaar
Joyce Gerth
8 november 2020 at 22:45 (4 maanden ago)Hoeft er geen water in?
Fleur van Veen
13 november 2020 at 15:43 (4 maanden ago)Hoi Joyce,
Nee hoor, dat hoeft niet. Het wordt lekker romig door de crème fraîche!
Groetjes,
Fleur
Antoinette
4 januari 2021 at 13:41 (2 maanden ago)Moet de slowcoocker op de hoge of lage stand?
Fleur van Veen
5 januari 2021 at 16:58 (2 maanden ago)Hoi Antoinette,
De slowcooker mag op de lage stand!
De standen kunnen wel erg verschillen per slowcooker, dus houd het wel een beetje in de gaten de eerste keer dat je het gaat maken. 🙂
Groetjes,
Fleur