Witlofschotel uit de slowcooker

Het ziet er misschien niet direct super aantrekkelijk uit, maar je zult je vingers aflikken bij deze witlofschotel uit de slowcooker. Voor mij is dit een ideaal recept voor een doordeweekse dag, waarop je eigenlijk niet zoveel zin hebt om te koken, maar tóch gezond wilt eten. Het is makkelijk en in 5 minuten zit alles in de slowcooker. Daarna is het een kwestie van wachten en hoef je er niets meer voor te doen.

Witlof zit boordevol vitaminen. Veel mensen kennen het meer ‘traditionele’ gerecht van witlof met ham en kaassaus wel. Deze witlofschotel met vegetarische spekjes is een andere variant op de klassieker; zonder vlees en minstens net zo lekker. De lente uitjes geven het een frisse touch en de mosterd en kaas combineren heerlijk met witlof. Eet smakelijk!

Witlofschotel uit de slowcooker

Een makkelijk te maken, heerlijke vegetarische witlofschotel. En nog gezond ook!

Voorbereidingstijd 10 min
kooktjd 4 uur
Totale tijd 4 uur 10 min

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands

Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Slowcooker

Ingrediënten

  

  • 6 stronken witlof
  • 400 gram kleine krieltjes
  • 100 gram vegetarische spekjes
  • 5 lente-uitjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels mosterd
  • 150 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

 

  • Begin met het fijn snijden van de witlof en het snijden van de lente uitjes in ringetjes. Als alles gesneden is, meng je de crème fraîche en de mosterd door elkaar.
  • Doe de krieltjes in de slowcooker, samen met de witlof, lente-uitjes en de vegetarische spekjes. Meng vervolgens het crème fraîche en mosterd mengsel er goed doorheen.
  • Doe de krieltjes in de slowcooker, samen met de witlof, lente-uitjes en de vegetarische spekjes. Meng vervolgens het crème fraîche en mosterd mengsel er goed doorheen.
  • Laat het witlofmengsel 4 uur lang slowcooken in de slowcooker. Daarna kan het smullen beginnen!

Er zijn 4 reacties op Witlofschotel uit de slowcooker

  1. Rianne
    14 maart 2020 at 17:40 (7 maanden ago)

    Help! Ik heb geen slowcooker. Kan het ook gewoon in een grote pan (waarin ik ook goulash, rendang, curry’s, e.d. maak) met zo’n plaatje op m’n gaspit? En hoe lang zou het dan moeten pruttelen?

    Groetjes,
    Rianne

    Beantwoorden
    • Fleur van Veen
      20 maart 2020 at 10:46 (6 maanden ago)

      Hoi Rianne,

      Bedankt voor je reactie. Ja, je kan het recept ook in een grote hapjespan maken.
      Laat de schotel eerst een tijdje (half uurtje ongeveer) koken, en laat de schotel dan lekker lang op een zo laag mogelijk vuur pruttelen.
      Ik zou zo’n 2 tot 3 uur aanbevelen.

      Ik hoor graag of dit gelukt is!

      Groetjes,
      Fleur

      Beantwoorden
  2. Saskia
    2 juni 2020 at 22:31 (4 maanden ago)

    Voor hoeveel personen is dit recept?
    Ik zou dit graag morgen willen maken.

    Groetjes Saskia.

    Beantwoorden
    • Fleur van Veen
      11 juni 2020 at 12:23 (4 maanden ago)

      Hoi Saskia,

      Het recept is voor ongeveer vier personen.

      Ik hoor graag of je het recept lekker vond!

      Groetjes,
      Fleur

      Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Rating recept




Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.