Witlofschotel uit de slowcooker

Het ziet er misschien niet direct super aantrekkelijk uit, maar je zult je vingers aflikken bij deze witlofschotel uit de slowcooker. Voor mij is dit een ideaal recept voor een doordeweekse dag, waarop je eigenlijk niet zoveel zin hebt om te koken, maar tóch gezond wilt eten. Het is makkelijk en in 5 minuten zit alles in de slowcooker. Daarna is het een kwestie van wachten en hoef je er niets meer voor te doen.

Witlof zit boordevol vitaminen. Veel mensen kennen het meer ‘traditionele’ gerecht van witlof met ham en kaassaus wel. Deze witlofschotel met vegetarische spekjes is een andere variant op de klassieker; zonder vlees en minstens net zo lekker. De lente uitjes geven het een frisse touch en de mosterd en kaas combineren heerlijk met witlof. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig?

  • 6 stronken witlof
  • 400 gram (kleine) krieltjes
  • 100 gram vegetarische spekjes
  • 5 lente-uitjes
  • 200ml crème fraîche
  • 2 eetlepels mosterd
  • 150 gram geraspte kaas

Bereiding:

Begin met het fijnsnijden van de witlof en het snijden van de lente uitjes in ringetjes. Als alles gesneden is meng je de crème fraîche en de mosterd door elkaar.

Doe de krieltjes in de slowcooker, samen met de witlof, lente-uitjes en de vegetarische spekjes. Meng vervolgens het crème fraîche en mosterd mengsel er goed doorheen. Top af met de geraspte kaas en verwarm het mengsel 1 uur op de high stand en vervolgens nog 3 uur op de low stand.
Het eindresultaat? Een heerlijke vegetarische witlofschotel!

Er zijn 2 reacties op Witlofschotel uit de slowcooker

  1. Rianne
    14 maart 2020 at 17:40 (2 maanden ago)

    Help! Ik heb geen slowcooker. Kan het ook gewoon in een grote pan (waarin ik ook goulash, rendang, curry’s, e.d. maak) met zo’n plaatje op m’n gaspit? En hoe lang zou het dan moeten pruttelen?

    Groetjes,
    Rianne

    Beantwoorden
    • Fleur van Veen
      20 maart 2020 at 10:46 (2 maanden ago)

      Hoi Rianne,

      Bedankt voor je reactie. Ja, je kan het recept ook in een grote hapjespan maken.
      Laat de schotel eerst een tijdje (half uurtje ongeveer) koken, en laat de schotel dan lekker lang op een zo laag mogelijk vuur pruttelen.
      Ik zou zo’n 2 tot 3 uur aanbevelen.

      Ik hoor graag of dit gelukt is!

      Groetjes,
      Fleur

      Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.