Weekmenu gezonde maaltijden

Weekmenu met 5 gezonde maaltijden

Om mij heen hoor ik vaak dat mensen het lastig vinden om doordeweeks gezond te eten. Als je ‘s avonds uit je werk komt, ben je vaak moe. Ik heb precies hetzelfde en hoewel ik enorm van koken houd, heb ik er na mijn werk heus niet altijd zin in. Daarom heb ik een aantal tips voor je om doordeweeks toch gezond (en makkelijk) te eten. Zorg in ieder geval dat de boodschappen allemaal al in huis zijn, dat scheelt al de helft van het werk! 

Maandag: Pokébowl met zalm en avocado

Het fijne aan dit recept is dat je alleen de rijst hoeft te koken. Dat is in nog geen 10 minuten gepiept en ondertussen snijd je alle overige ingredienten voor de pokébowl. Het is gezond, snel en lekker en het staat hier eigenlijk iedere week wel op tafel!

poké bowl met zalm en avocado

poké bowl met zalm en avocado

Dinsdag: Zoete aardappelsalade met feta

Lekker een vega avondmaaltijd, want het is helemaal niet verkeerd om wat minder vlees te eten. Je kunt deze salade ook maken met pompoen, om lekker af te wisselen. Of maak een combinatie van zoete aardappel, pompoen en kikkererwten en rooster alle groenten 30 minuten in de oven. Het staat niet in 10 minuten op tafel, maar terwijl de groenten in de oven zitten, kun je wel even wat anders doen.

Zoete aardappelsalade met feta en krokante kikkererwten

Zoete aardappelsalade met feta en krokante kikkererwten

Woensdag: Falafelsalade

Je kunt voor deze salade zelf falafel maken; dan ben je wel iets langer bezig. Bij natuurwinkels en de supermarkt verkopen ze ook kant-en-klare falafel en dan staat deze salade in ongeveer 10 minuten op tafel. Perfect na een lange werkdag, gezond én vullend!

glutenvrije falafel salade

glutenvrije falafel salade

Donderdag: Frisse salade met gerookte zalm

Dit blijft toch één van de populairste salades op Focus on Foodies: een frisse salade met gerookte zalm, komkommer en avocado. Je hoeft er niets voor te koken, dus het staat zo op tafel en is bovendien heel gezond. Mis je toch wat koolhydraten? Voeg dan wat gekookte quinoa toe.

frisse salade met gerookte zalm, avocado en komkommer

frisse salade met gerookte zalm, avocado en komkommer

Vrijdag: Tortizza

Vroeger hadden wij op vrijdag altijd pizza-dag. Héérlijk! Deze tortizza (een pizza met een tortilla als bodem) is minstens net zo lekker. Het voordeel is dat je ‘m lekker zelf kunt beleggen met verse producten en de bodem niet zo dik is. En je tortizza is ook nog eens super snel klaar. Perfect toch?

Glutenvrije tortizza met rucola en mozzarella

Glutenvrije tortizza met rucola en mozzarella

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.