Minder saaie pannenkoeken | FocusonFoodies

Vier manieren om jouw pannenkoek minder saai te maken

We eten in Nederland met zijn allen volop pannenkoeken. Een pannenkoek op zich is eigenlijk best wel saai. Er zijn een paar toppings die men er vaak op doet, zoals stroop of poedersuiker, maar waarom experimenteer je niet een keer wat meer? De volgende ideeën voor een pannenkoek zijn erg lekker en een keer totaal wat anders dan wat je gewend bent!

Fruitige pannenkoeken

Veel mensen kennen de standaard pannenkoek met appel wel. Voeg een beetje kaneel toe en het smaakt net naar een soort appeltaart pannenkoek. Maar wat dacht je van bijvoorbeeld aardbeien, of andere besjes? Blauwe bessen of frambozen kun je ook prima in je pannenkoek doen. Je kan het erop doen als ze klaar zijn, maar ook als het beslag nog nat is. Ook banaan past goed op een pannenkoek. Eventueel kun je er wat chocolade overheen doen, als je hiervan houdt. Et voilà, je hebt een heerlijke pannenkoek!

Italiaanse twist

Houd je meer van hartig? Dan kun je er ook een Italiaanse twist aan geven. Doe er bijvoorbeeld iets van ham of spek op, kaas en Italiaanse kruiden. Zelfs stukjes tomaat kunnen hier erg lekker op zijn, als je hiervan houdt. Door de Italiaanse kruiden krijgt de pannenkoek een lekkere kruidige smaak, wat het erg uniek en lekker maakt.

Supermakkelijke pannenkoeken

Soms wil je het gewoon even simpel aanpakken. Gelukkig kun je pannenkoekjes maken met maar twee ingrediënten, namelijk banaan en ei. Het is heel simpel. Prak de banaan en maak er een glad mengsel van, en voeg dan de eieren toe tot alles een glad geheel is. Dit bak je aan in jouw pannenset en zo heb je heerlijke pannenkoekjes met maar twee ingrediënten. Geen groot fan van banaan? Haal dan een simpele pannenkoekmix waar je alleen maar water toe hoeft te voegen. Even schudden en klaar is kees. Voor extra gemak zet je twee pannen neer en bak je er twee tegelijk, zo ben je dubbel zo snel klaar! Makkelijk en efficiënt.

Veganistische pannenkoeken

Wist je dat je ook als veganist kan genieten van pannenkoeken? In veel kant-en-klare pannenkoek mixen zitten namelijk geen dierlijke producten. Let hier eerst natuurlijk wel even goed op. Vervolgens kun je het aanmaken met plantaardige melk. De eieren kun je weglaten, of vervangen door bijvoorbeeld banaan of appelmoes. Erg makkelijk dus! Als je een veganistisch dieet volgt of wil volgen, is het eten van pannenkoeken dus ook zeker niet van de mogelijkheden geschrapt.

Minder saaie pannenkoeken | FocusonFoodies

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.