In veel Nederlandse huizen wordt er toch wel eens per week pizza gegeten. En terecht; pizza is ontzettend lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Het hoeft ook helemaal geen vleesbom te zijn met salami en ham. Steeds meer mensen kiezen ervoor om wat vaker vegetarisch te eten. Met deze pizza vegetariana zet je gemakkelijk een pizza op tafel waar lekker veel groenten op zitten. En helemaal toepasselijk, want deze week is het de nationale Week Zonder Vlees. Met als doel om Nederlanders op te roepen om een week lang geen vlees te eten en een flexitarisch eetpatroon te promoten. Doe jij ook mee met deze vegetarische pizza?
Recept
Een pizza hoeft helemaal geen vleesbom te zijn. Je kan ook een lekkere vegetarische pizza maken, zoals deze!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 2 pizza’s |
Voorbereidingstijd | 30 min |
---|---|
Bereidingstijd | 10 min |
Rijstijd | 1 uur 0 min |
Totaal | 1 uur 40 min |
Pizza vegetariana, pizza vegetale… er zijn heel veel namen voor een ‘groentepizza’ en de meeste restaurants of afhaalzaken hebben er wel eentje op de kaart staan. En als je niet zo’n fan bent van kant-en-klare diepvriespizza’s, dan kun je zeker uit de voeten met dit recept. Door de pizza op een pizzasteen te bakken in een normale oven, krijg je een veel krokanter resultaat. Minstens net zo lekker als de pizza in een restaurant of thuisbezorgd!