Pizza vegetariana | Focus on foodies

Vegetarische pizza maken met pizza baksteen

In veel Nederlandse huizen wordt er toch wel eens per week pizza gegeten. En terecht; pizza is ontzettend lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. En het hoeft ook helemaal geen vleesbom te zijn met salami en ham. Steeds meer mensen kiezen ervoor om wat vaker vegetarisch te eten. Met deze pizza vegetariana zet je gemakkelijk een pizza op tafel waar lekker veel groenten op zitten. En helemaal toepasselijk, want deze week is het de nationale Week Zonder Vlees. Met als doel om Nederlanders op te roepen om de week van 9 t/m 15 maart geen vlees te eten en een flexitarisch eetpatroon te promoten. Doe jij ook mee met deze vegetarische pizza? 🙂

Pizza vegetariana, pizza vegetale… er zijn heel veel namen voor een ‘groentepizza’ en de meeste restaurants of afhaalzaken hebben er wel eentje op de kaart staan. En als je niet zo’n fan bent van kant-en-klare diepvriespizza’s, dan kun je zeker uit de voeten met dit recept. Door de pizza op een pizzasteen te bakken in een normale oven, krijg je een veel krokanter resultaat. Minstens net zo lekker als de pizza in een restaurant of thuisbezorgd!

Wat heb je nodig?

Voor 2 pizza’s

  • 250 gram bloem
  • 150 ml water
  • snuf zout
  • theelepel olijfolie
  • 1/2 zakje gist
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 4 artisjokharten
  • 1/2 courgette
  • 200 ml tomatensaus
  • 50 gram feta kaas
  • 25 gram geraspte kaas

Bereiding

Meng eerst het gist met een beetje lauwwarm water (50-75 ml). Meng de bloem en het zout vast in een kom en doe daar het gistwater bij. Roer dit door de bloem. Doe er nu de rest van de bloem bij en water en olijfolie en kneed tot een deeg. Je kneedt net zo lang tot het deeg niet meer aan je handen plakt. Doe er iets meer bloem bij als dat niet gebeurt. Doe het deeg dan terug in de kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat dit een klein uurtje rijzen op een warme plek (op de verwarming bijvoorbeeld).

Verwarm de oven voor op 250 graden met de pizza baksteen erin. Verdeel het deeg in 2 delen. Strooi wat bloem over je aanrecht of werkblad en rol het deeg met een deegroller net zo lang uit tot het ongeveer een halve cm dik is. Leeg het deeg nu op een bakpapier.

Vegetarische pizza maken met pizza baksteen

Bedek de bodem met tomatensaus. Snijd de paprika en ui in reepjes en de courgette in dunne plakjes. Verdeel ook de artisjok over de pizza’s en de rest van de groenten. Garneer tot slot met stukjes feta en wat geraspte kaas. Bak in ca. 10 minuten krokant in de oven. Eet smakelijk!

Pizza vegetariana | Focus on Foodies

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.