vegetarische loempiataart

Vegetarische loempiataart van Chickslovefood

Deze vegetarische loempiataart is een favoriet van één van mijn beste vriendinnetjes. Elke paar weken eten we samen en ze had de loempiataart, naar recept van Chickslovefood, al twee keer gemaakt. Heerlijk! Ik vond ‘m ook erg lekker. Van mij hoeft alleen de ‘gewone’ kip niet zo, dus ik besloot ook eens te proberen om de loempiataart vegetarisch te maken. Net zo lekker!

vegetarische loempiataart

vegetarische loempiataart

vegetarische loempiataart

vegetarische loempiataart

De chicks hebben weer een super leuk en toegankelijk recept bedacht met deze loempiataart. Het is een fluitje van een cent om te maken en ook nog eens erg lekker. Het recept komt uit hun boek ‘Skinny Six’, vol met recepten met maar 6 ingrediënten.

Waarschijnlijk komt de loempiataart bij jou iets minder bruin uit de oven dan op mijn foto’s. Dat is prima! Mijn nieuwe oven heeft namelijk een ‘bruiningsfunctie’, die super snel werkt. Na 40 minuten in de oven vond ik de loempiataart nog wat bleek, dus ik zette de bruiningsfunctie aan. Even testen, dacht ik. Na 2 (!!!) minuten rook ik wat en was ik nog net op tijd om de taart uit de oven te halen, voordat de bovenkant verbrand was. Mijn taart is dus gewoon een beetje extra gebruind ;-)!

Wat heb je nodig?
Voor 2-3 personen

175 gram vegetarische kipstukjes
400 gram Oosterse wokgroenten
3 grote vellen filodeeg
3 eieren
30 gram cashewnoten
3 eetlepels sojasaus
Olijfolie

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden

  1. Gebruik je filodeeg uit de vriezer? Laat dit dan vast wat ontdooien.
  2. Verwarm wat olie in de pan en bak de vegetarische kipstukjes. Voeg na een minuut of 5 de wokgroenten toe en roerbak lekker mee. Meng 2 eetlepels sojasaus door de roerbakgroenten.
  3. Bekleed een springvorm met filodeeg en stort daar de groentenvulling in.
  4. Hak de cashewnoten in grove stukken en verdeel over de groenten.
  5. Kluts de eieren los met een eetlepel sojasaus en verdeel dit over de taart.
  6. Bedek de taart nu met het laatste vel filodeeg en dek goed af. Bak in 40 minuten goudbruin in de oven op 175 graden.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.