Deze vegetarische groentelasagne is super makkelijk klaar te maken en zit boordevol groente. Door de traditionele pastavellen te vervangen door plakken aubergine, is het een hele slanke lasagne. En eigenlijk ook nog smaakvoller, want de combinatie van aubergine en tomaat is bijna goddelijk ;-)! Beetje minder vlees op tafel en meer groenten? Dan is dit een recept om te bewaren.
Recept
Naast vegetarisch ook nog eens glutenvrij en koolhydraatarm!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | Voor 2-3 personen |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 30 min |
Oventijd | 30 min |
Totaal | 1 uur 10 min |
Ik raakte geïnspireerd door een aantal 'magere' recepten waarbij maar zes ingrediënten worden gebruikt. Dat vind ik namelijk heel handig voor doordeweekse avonden. Toch mis ik in die recepten vaak net wat extra ingredienten die het geheel wat smaakvoller maken. Daarom is dit recept wel net zo makkelijk, maar heeft het door de verse kruiden en ui net even wat extra smaak!
Vorig weekend kwamen mijn ouders eten. Die zijn niet zo van het vegetarische. Van deze vega lasagne hebben ze juist enorm zitten smullen, dus dat vind ik een mooi compliment. Je kunt het dus ook makkelijk voorschotelen aan je vriend(en) of vriendin(nen) die niet zo vaak vegetarisch eten. Verpakking verstoppen en eens zien of ze proeven of het nepgehakt is ;-)!