Groentelasagne met spinazie en fetakaas

Vegetarische groentelasagne met spinazie en fetakaas

Lasagne is super lekker! Veel mensen maken standaard lasagne uit een pakje. Jammer, want je kunt heel veel heerlijke recepten vinden om zelf een lasagne te maken. Deze heerlijke groentelasagne kwam ik tegen op Hellofresh. Met wat kleine aanpassingen is dit een snel, gemakkelijk én gezond recept voor een heerlijke lasagne!

Tips & trucs voor de perfecte lasagne

Er zijn wat eenvoudige tips en trucs die altijd werken om een mooie lasagne te maken. Allereerst: als je harde lasagnebladen gebruikt, heb je wat meer saus nodig dan wanneer je verse bladen gebruikt. De harde bladen nemen tijdens het bakken namelijk nog vocht op, waardoor je lasagne droger wordt. Verder is het altijd raadzaam om af te sluiten met saus, want als je afsluit met lasagnebladen worden ze heel hard en zijn ze niet lekker. Wil je ook eens andere recepten proberen? Hier vond ik nog een aantal vergelijkbare recepten.

Nog een laatste tips voor perfecte lasagne: pas op met het gebruik van zuivelvervangers. Zuivelvervangers gedragen zich in dit soort ovenschotels echt anders dan zuivelproducten. Staat er dus dat je melk of room moet gebruiken? Dan kun je dat beter ook gewoon doen. En wil je liever een lasagne met zuivelvervangers, zoek daar dan een speciaal recept voor.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes oregano
  • 200 gr verse spinazie
  • 150 ml kookroom
  • 150 gr fetakaas
  • 50 gr geraspte kaas
  • 600 ml groentebouillon
  • 5 el roomboter
  • 2-3 el bloem of volkorenmeel
  • 1 pakje lasagnebladen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de bouillon alvast klaar en snijd de courgette en de aubergine in dunne plakjes.

Verdeel de schijfjes courgette en aubergine over een platte bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en breng ze op smaak met wat zout en peper. Bak ze ongeveer 10 minuten in de oven. Haal ze er dan uit maar laat de oven aanstaan op 220 graden voor de lasagne.

Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit de roomboter in een grote wokpan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur. Voeg dan de bloem toe en bak even mee. Roer het dan snel door elkaar tot een soort klont ontstaat. 

Giet ongeveer 200 ml bouillon erbij en roer met een garde tot een dikke gebonden saus. Doe dit dan nogmaals met ongeveer 200 ml bouillon. Als laatste voeg je voorzichtig de rest van de bouillon toe terwijl je blijft roeren. Laat de saus rustig aan de kook komen.

Ris de oregano van de takjes en snijd de blaadjes wat fijner. Voeg dan samen met de spinazie toe aan de saus en laat de spinazie rustig even slinken. Voeg als laatste de kookroom en wat peper en zout toe.

Vet een ovenschaal in met wat roomboter of olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan op de saus. Leg er dan een gedeelte van de plakken courgette en aubergine op. Verdeel hier ongeveer ⅓ van de fetakaas in brokjes overheen. 

Herhaal dit nog 2 keer en sluit af met een laag saus. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en bak 25 minuten in de oven totdat de kaas mooi gekleurd is.

Vegetarische groentelasagne met spinazie en fetakaas

Laat even iets afkoelen voordat je het opdient. Daarna kun je van de lasagne gaan smullen!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.