
Vegetarische gnocchi ovenschotel
Een ovenschotel maken die én lekker comfort food is, maar ook je dagelijkse portie groenten bevat? Deze vegetarische gnocchi ovenschotel is een enorm lekker gerecht. Lekker warm uit de oven, bomvol smaak en ook nog met genoeg groenten. Kook je voor jezelf? Dan heb je twee avonden lang geluk ;-)! Even opwarmen en de volgende dag is deze ovenschotel net zo lekker.

Hoewel gnocchi voornamelijk gemaakt is van aardappel, wordt er vaak tarwebloem aan toegevoegd. De standaard versie in de supermarkt is dus niet glutenvrij. Er is ook glutenvrije gnocchi te koop, die vind je bij de dieetproducten of in de biowinkel.
Ook met dit recept kun je natuurlijk volop variëren met verschillende soorten groenten. Geen fan van courgette? Gebruik dan paprika of aubergine. Of voeg voor de variatie eens een beetje pesto toe en wat parmezaan. Je kunt de gnocchi ook vervangen voor ravioli of tortellini. Dit moet je dan vooraf wel eerst even koken.

Vegetarische gnocchi ovenschotel
Ingrediënten
- 500 gram gnocchi
- 1 courgette
- 250 gram cherrytomaatjes
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 ui
- 1 bol mozzarella
- 2 theelepels italiaanse kruiden naar smaak
- snuf peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Bak de gnocchi met wat olijfolie in de pan op middelhoog vuur. Schep regelmatig door.
-
Snijd ondertussen de courgette in blokjes, snipper de ui en snijd de cherrytomaatjes in kwartjes.
-
Als de gnocchi een beetje kleur heeft, voeg je de gesnipperde ui toe. Voeg na een paar minuten de courgette blokjes toe en bak zo’n 5 minuten mee. Nu voeg je de tomatenblokjes toe en laat je dit pruttelen.
-
Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe en de Italiaanse kruiden, peper en zout.
-
Doe de gnocchi in een ovenschaal en beleg met plakjes mozzarella. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Er zijn 2 reacties op Vegetarische gnocchi ovenschotel
1Pingbacks & Trackbacks op Vegetarische gnocchi ovenschotel
-
[…] Het recept van deze gnocchi schotel is super simpel en vind je hier. […]
Marsha
22 april 2020 at 15:54 (10 maanden ago)Deze is heerlijk hoor! hier een standaard gerecht geworden voor het avondeten, vaak wel 2x in de maand minstens. Ik zelf doe er nog vegetarisch gehakt door als extra’tje maar ook zonder is ie heerlijk!