Na al het eten en bakken in de quarantaine-tijd, is een gezonde zoete snack meer dan welkom! Ik heb voor jullie een heerlijk recept voor vegan zoete aardappel brownies. Dit is een gezonde variant van de originele chocolade brownies, maar ze zijn minstens zo lekker en smeuïg! Let op, je kunt er moeilijk vanaf blijven dus meestal zijn ze in een mum van tijd op ;-).
Recept
Heb je zin in een zoete maar toch gezonde snack? Dan is de vegan zoete aardappel brownie een heerlijk recept om te maken!
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | 8 brownies |
Voorbereidingstijd | 1 uur 0 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Oventijd | 35 min |
Totaal | 1 uur 50 min |
Ik gebruik in plaats van pure chocolade in dit recept cacaopoeder, wat samen met de kokosolie, zoete aardappel en pindakaas zorgt voor een échte chocoladebrownie sensatie. Ook gebruik ik haverbloem als glutenvrije vervanger van bloem. Om de zoete aardappel makkelijk te kunnen verwerken in de zoete aardappel brownie, is het aan te raden om de aardappel voor te garen.
Dit kun je doen door de aardappel een uur in de oven te doen op 175 graden of door het ruim 15 minuten te koken in een pan. Laat de zoete aardappel goed uitlekken en afkoelen voordat je het gaat gebruiken in dit brownie recept.