Wat ik het meeste mis, nu we bijna 4 weken zonder keuken zitten? Mijn oven! Oh en de kraan, want iedere keer met je kopjes naar de badkamer om af te wassen, is niet zo handig. Maar een oven mis ik echt enorm. Ik kan ook niet wachten tot we straks ook nog een combi-stoomoven hebben, dat is al helemaal gaaf! Voordat de keuken eruit ging, bakte ik op de valreep nog deze heerlijke vegan kaneelcake met appel.
Recept
Een lekkere en machtige cake, ideaal als tussendoortje. Ook in een glutenvrije variant.
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Ca. 10 plakjes |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Oventijd | 30 min |
Totaal | 45 min |
Ik maakte deze kaneelcake met speltmeel. Voor een glutenvrije variant vervang je het speltmeel door amandelmeel of boekweitmeel. Het is een behoorlijk ‘zware’ cake, niet erg luchtig (als je een luchtige cake wilt, moet je deze gluten- en suikervrije cake van oma eens proberen), maar wel érg lekker!
Dit recept zag ik trouwens bij een andere serie veganistische recepten voorbijkomen. En het leek me véél te lekker om niet te proberen. Je kunt de cake afgedekt een aantal dagen in de koelkast bewaren. Ik vond het koud ook erg lekker smaken, hoewel de cake wel wat stevig wordt van structuur.