glutenvrije producten albert heijn

Uitbreiding assortiment glutenvrije en natuurlijke producten bij AH

Voor Focus on Foodies ontvang ik behoorlijk wat persberichten, met nieuwtjes waar ik niet altijd wat mee kan. Soms ontvang ik echter nieuws dat ik heel graag met jullie wil delen. Sinds deze week is namelijk het assortiment glutenvrije en natuurlijke producten bij AH uitgebreid en dat vind ik fijn! Zo zijn er ruim 100 extra glutenvrije producten bijgekomen en zijn er ook meer suikerbewuste, natriumarme en lactosevrije producten aan het assortiment toegevoegd. Uiteraard ging ik naar de dichtstbijzijnde vestiging om eens een kijkje te nemen.

Binnen het glutenvrije assortiment is het productaanbod verdrievoudigd (yes!); er zijn onder andere producten bijgekomen van Schär, Livwell, Damhert en Pure&Free. Er waren natuurlijk al een (beperkt) aantal producten te koop bij Albert Heijn van Schär, Damhert en volgens mij ook van Pure&Free, maar het merk Livwell is bijvoorbeeld helemaal nieuw. Ook Consenza is een nieuw gezicht, een merk met een groot aanbod aan glutenvrije producten. Als een blij kind liep ik heen en weer langs de schappen, want eerlijk is eerlijk, de keuze is echt heel groot geworden. Bijna net zo groot als in de natuurwinkel, als ik het heb over glutenvrij. Ik nam van Consenza de ‘corn tortillas’ mee, om er weer eens wraps mee te maken en een glutenvrij basismeel waar ik binnenkort mee ga experimenteren. Over de resultaten dan uiteraard meer ;-). Daarnaast heeft Albert Heijn een aantal eigen merk producten gelanceerd, waaronder melen, pasta’s en crackers.

mijn buit glutenvrije producten

mijn buit glutenvrije producten

glutenvrije en tarwevrije meelsoorten

glutenvrije en tarwevrije meelsoorten

Sommige producten die al in de natuurwinkel verkrijgbaar zijn, zijn nu ook gewoon bij de AH te krijgen. Denk aan Peak’s ‘Free From’ en ‘Smaakt’, een merk met vooral natuurlijk producten. Ik nam het boekweitmeel van Smaakt mee om te testen. Bij thuiskomst zag ik echter dat het boekweitmeel gluten kan bevatten (maakt voor mij niet zoveel uit, ik heb gelukkig geen coeliakie), dus check in de winkel wel goed de etiketten als je glutenintolerantie hebt. Ook de couscous van Peak’s Free From ging in mijn winkelmandje en ik ben ook heel benieuwd hoe dit smaakt. Ook allerlei meel, van amandelmeel tot boekweitmeel, hazelnootmeel, teffmeel, amaranthmeel, kokosmeel (en kokosolie) en ga zo maar door, is nu gewoon verkrijgbaar bij de AH. Ik liep als een blij kind heen en weer langs het enorme schap en ben helemaal happy met alle nieuwe producten.

glutenvrij en natuurlijk assortiment albert heijn

glutenvrij en natuurlijk assortiment albert heijn

kokosolie en kokosbloesemsuiker albert heijn

kokosolie en kokosbloesemsuiker albert heijn

 

pizza's en natuurlijke granen

pizza’s en natuurlijke granen

Natuurlijk is niet alles wat glutenvrij is, ook direct suikervrij en/of lactosevrij, maar de keuze is in ieder geval enorm gegroeid. Ook zag ik voor het eerst glutenvrije saucijzenbroodjes en ik weet nu al dat ik iemand met dit nieuws héél blij ga maken. Mijn moeder praat namelijk al weken over niets anders en vindt dat bijvoorbeeld ook de KLM glutenvrije saucijzenbroodjes moet aanbieden. Haha! Maar dat dus om nog even te onderstrepen hoeveel keuze er is. Je ziet het ook op de foto’s; alle schappen met producten die je hieronder ziet zijn glutenvrij! Top.

Ik vind het heel prettig dat Albert Heijn het assortiment glutenvrije en natuurlijke producten zo heeft uitgebreid. Dit maakt de producten en recepten, ook Focus on Foodies recepten, wellicht nóg toegankelijker voor meer mensen. Hoe makkelijker het is om gezonder te eten, hoe beter toch? Daarnaast vallen de prijzen me erg mee. Om je een idee te geven, hieronder mijn boodschappenbriefje:

* Consenza glutenvrij basismeel: € 2,79 voor 500 gram
* Free From glutenvrije couscous: € 3,09 voor 450 gram
* Smaakt boekweitmeel: € 2,05 voor 400 gram
* Consenza glutenvrije tortillas: € 2,39 voor 12 kleine tortillas

Sinds 18 augustus is het uitgebreide assortiment glutenvrije en natuurlijke producten verkrijgbaar bij alle AH XL winkels en online. Overige (kleinere) AH filialen bieden, afhankelijke van hun grootte, een deel van het assortiment aan. Het assortiment is overigens ook online te krijgen, 

Er zijn 20 reacties op Uitbreiding assortiment glutenvrije en natuurlijke producten bij AH

 1. kirsten
  20 augustus 2014 at 08:30 (7 jaar ago)

  Was net van plan om te gaan kijken bij de ah, ben benieuwd. Een glutenvrij brood bakken met soda is nog niet helemaal gelukt. Het wordt niet luchtig.

  Beantwoorden
  • Sacha
   22 augustus 2014 at 10:45 (7 jaar ago)

   als je baking soda gebruikt, moet je wel iets zuurs (appelazijn, citroensap) toevoegen om het luchtig te krijgen. Gaat dan ook lekker bruisen

   Beantwoorden
 2. Marjon
  20 augustus 2014 at 08:53 (7 jaar ago)

  Eindelijk dan toch. En nu maar hopen dat de prijzen over een poosje niet de lucht in gaan, maar zo blijven. Je betaalt toch al vaak de hoofdprijs als het glutenvrij/lactosevrij/suikervrij moet zijn. Wel grappig, hoe minder erin zit, hoe meer je betaalt 🙂

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   20 augustus 2014 at 21:12 (7 jaar ago)

   Dat hoop ik ook Marjon, lijkt me wel. Het aanbod is al een stuk groter dan voorheen, dat doet ook veel goeds met de prijzen!

   Beantwoorden
 3. Helga
  20 augustus 2014 at 09:38 (7 jaar ago)

  Ook in de winkels in België ?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   20 augustus 2014 at 21:11 (7 jaar ago)

   Hi Helga,
   Oeh dat weet ik niet. Ik zal het eens navragen bij Albert Heijn!
   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 4. misscraftsy
  20 augustus 2014 at 09:55 (7 jaar ago)

  Oh wat goed vd Albert Heijn!! Dit maakt het voor sommige mensen idd veel toegankelijker om nog bewuster met eten om te gaan 🙂

  Beantwoorden
 5. Chantal
  20 augustus 2014 at 11:08 (7 jaar ago)

  Ik ben echt benieuwd naar de AH’s bij mij in de omgeving. Gister en vandaag waren ze er nog mee bezig, dus weinig kunnen zien. Morgen maar even neuzen en hopelijk wat scoren.

  Ben trouwens wel benieuwd naar de Consenza tortilla’s, of die een beetje te eten zijn. Die van de Xenos zitten nog vers in mijn geheugen en waren niet echt lekker.
  Mocht je ze gaan eten, zou je er dan een (korte) review over willen schrijven?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   20 augustus 2014 at 21:15 (7 jaar ago)

   Hi Chantal,
   Hopelijk is het aanbod bij jou ook zo fijn, maar anders zou ik zeker naar de XL in Hoofddorp gaan.
   Als de Consenza tortillas lekker zijn plaats ik er misschien wel een lekker receptje mee, ik laat sowieso even weten hoe ze smaakten ;-)!
   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 6. jehanne
  20 augustus 2014 at 16:07 (7 jaar ago)

  Ohhh wat fijn!!! Hoop ook dat lijnzaad er weer bij zit, dat was vorige week uit de ” collectie” gehaald..

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   20 augustus 2014 at 21:15 (7 jaar ago)

   Hier was gister van verschillende merken lijnzaad te krijgen, dus het zit (bij de AH XL) in ieder geval in de collectie.

   Beantwoorden
   • jehanne
    20 augustus 2014 at 21:20 (7 jaar ago)

    Dank je, zo attent dat je iedereen antwoord!:-)

    Beantwoorden
 7. kirsten
  20 augustus 2014 at 19:21 (7 jaar ago)

  Vond het tegenvallen, te duur vergeleken met internet en pizzabodems en lasagna van schar was er niet meer.

  Beantwoorden
 8. Mirjam
  21 augustus 2014 at 20:27 (7 jaar ago)

  Ik heb de lasagnavellen meegenomen. Ik vond in veel producten toch nog suiker. Jammer, maar de jam was wel suikervrij en de notenpasta’s ook. Ook een melenmix voor cakes maar er moest melk in. Is natuurlijk te vervangen maar het blijft opletten!

  Beantwoorden
 9. Suzanna
  21 augustus 2014 at 21:58 (7 jaar ago)

  Het is fantastisch dat de AH nu meer glutenvrije producten aanbied. Ik heb al wel gehoord dat het schap nog niet overal gevuld is met iets. Bij sommige AH’s is het assortiment nog hetzelfde. Hopelijk komt het overal zodat iedereen er van kan genieten.

  Beantwoorden
  • Elvira
   22 augustus 2014 at 23:17 (7 jaar ago)

   Hoi Suzanna,
   Het is wel fijn, maar bij hun concurrent is al dat glutenvrije spul toch gauw 30 ct tot 1 euro goedkoper… En bij de Foodmarket van hun concurrent is het GV-schap 2x zo groot….

   Beantwoorden
 10. Annet
  22 augustus 2014 at 19:59 (7 jaar ago)

  Het boekweitmeel van smaak staat ook niet in het glutenvrije schap als het goed is. Het boekweitmeel van peaks is wel Glutenvrij. Vanaf as maandag gaat Ah ook een assortiment Genius brood verkopen op de broodafdeling 🙂

  Beantwoorden
  • Elvira
   22 augustus 2014 at 23:14 (7 jaar ago)

   Annet, is dat Genius brood zo lekker dan? Ik heb al van alles geprobeerd voor mijn dochter, maar zij vindt alleen de Bon Matin en Ciabatta van Schar lekker…
   Ik ga morgen wel proberen met Consenza een brood te bakken; kijken hoe dat gaat en smaakt als het afgekoeld is….

   Beantwoorden
 11. Elvira
  22 augustus 2014 at 23:19 (7 jaar ago)

  Ook ik heb de uitbreiding gezien, en ben er wel blij mee, alleen jammer dat sommige GV producten zijn vervangen door een ander merk.
  Daarbij heb ik helaas geen uitbreiding gezien in de diepvries (bijv pizza of bladerdeeg), dus dat vind ik wel jammer.
  En… oh ja…. die saucijzenbroodjes: mijn dochter is er dol op!

  Beantwoorden
 12. Inge
  29 augustus 2014 at 18:41 (7 jaar ago)

  Ik ben vanmorgen geweest en ook ik werd hier blij van. Het is in ons dorp sowieso een toestand om tarwevrije spullen te kopen. Had niet verwacht dat ze de tortilla’s zouden hebben maar die liggen er ook, alleen breken ze makkelijk en krullen ze om in de oven. Maar daar is een mouw aan te passen.
  Heb voorzichtig ingeslagen, als het aan mij ligt koop ik alles op om uit te proberen. 😉

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.