boka pistol tour naar westpunt

Tour naar Westpunt op Curacao

Curacao is een veelzijdig eiland, wat veel meer te bieden heeft dan enkel een dagtrip naar het dolfinarium en Klein Curacao. Zo vind je aan de westkant van het eiland een aantal prachtige en rustige stranden. Iets meer richting het noordwesten vind je de Shete Boka park, het grootste nationale park van Curacao. Deze omgeving is compleet anders dan de natuur rondom Willemstad en Jan Thiel. Plan je een reis naar Curacao? Dan mag een tour naar Westpunt op Curacao echt niet ontbreken.

Helderblauwe zee bij Grote Knip

Helderblauwe zee bij Grote Knip

Er zijn georganiseerde trips naar Westpunt te boeken, maar ik vind het veel leuker om een auto te huren en op pad te gaan. De wegen zijn prima en niet al te druk en zo kun je zelf bepalen waar je naartoe gaat en waar je bijvoorbeeld langer wilt blijven. Niet iedereen vindt (gelukkig) hetzelfde leuk en je hebt veel meer vrijheid met een huurauto.

Shete Boka Park

Het Shete Boka park is het grootste nationale park van Curacao. De kustlijn is hier meer dan 10km lang en de zee is een stuk ruiger aan deze kant van het eiland. Afhankelijk van de golfslag, beuken de golven hier op de kust, wat spectaculaire plaatjes oplevert. Shete Boka betekent letterlijk 7 inhammen. Het park is geopend van 09.00 – 17.00u en je betaalt ongeveer 5 gulden entree. Bij de ingang is een toiletgebouw en een eettentje, waar je verrassend lekker kunt eten (probeer de iguanasoep eens ;-)).

Één van de bekendste plekken is Boka Tabla, een grot waar je vanaf land in kunt. Hier wordt het zeewater naar binnen gestuwd. Ook Boka Pistol is veelbezocht. Het zeewater slaat hier met zo’n kracht tegen de rotsen, dat het klinkt als een geweerschot (vandaar de naam). Het is een prachtig gezicht. Ook de moeite waard is Boka Wandomi. Hier heeft de zee de rotsen vervormd in een natuurlijke brug en vanaf de rotsen kun je regelmatig zeeschildpadden spotten.

Boka Tabla

Boka Tabla

Boka Pistol

Boka Pistol

Bij Boka Wandomi

Bij Boka Wandomi

Boka Wandomi

Boka Wandomi

Stranden bij Westpunt

Dan de stranden… Als je vanaf Willemstad richting Westpunt rijdt, liggen er talloze prachtige stranden langs de route. Ik schreef al eerder een artikel over 12 leuke stranden op Curacao en veel van de pareltjes uit deze lijst, kom je onderweg tegen. Het is dan ook hartstikke leuk om een beachtour te doen en bij meerdere strandjes te stoppen en er een verfrissende duik te nemen. Bij de meeste stranden kun je namelijk tot vlak voor de deur parkeren.

De grootste tip die ik voor je heb is toch wel om te snorkelen bij Playa Piskado. Het is zeker niet het mooiste strand van Curacao, maar er zwemmen veel schildpadden. De kans dat je daar een mooie zeeschildpad tegen het lijf zwemt, is toch wel erg groot. Gaaf!

Zeeschildpad

Zeeschildpad

Playa DaaiBooi

Playa DaaiBooi

Playa Kalki

Playa Kalki

Hapje eten bij Landhuis Klein Santa Martha

Op zoek naar het restaurant met de mooiste views op het eiland? Sluit je dagje naar Westpunt dan af met een (vroeg) diner bij Landhuis Klein Santa Martha. Dit gerestaureerde landhuis is op een heuvel gelegen en heeft waanzinnig uitzicht over de Santa Martha baai. Het eten is er érg goed. En als je, al genietend van je wijn de zon langzaam in de zee ziet zakken, kan er weinig meer mis gaan.

zonsondergang bij klein-santa-martha

zonsondergang bij klein-santa-martha

Meer lezen over Curacao? Bijvoorbeeld over de leukste restaurants, of een trip naar Klein Curacao? Lees dan mijn andere artikelen terug :-).

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.