tomtom spark review

TomTom Spark: sporthorloge met ingebouwde muziekspeler

De TomTom Spark is in vier varianten verkrijgbaar; je kunt zelf kiezen voor het horloge met de functies die bij je passen. Bijvoorbeeld wel muziek, maar geen ingebouwde hartslagmeter, of andersom. Het meest complete model is een echte alleskunner, met GPS, hartslagmeting (pols) en ingebouwde muziekspeler. Daarnaast worden je stappen gemeten. Je kunt zelf doelen instellen op je fitnesswatch. Stel bijvoorbeeld een minimaal aantal stappen of een minimale afstand in kilometers die je per dag wilt lopen. 

Dit is bij uitstek een horloge voor sportievelingen onder ons. Het horloge is waterbestendig en hoeft in principe alleen worden afgedaan om de batterij op te laden. Je kunt ermee hardlopen, fietsen, zwemmen en en daarnaast zijn er indoor functies voor de loopband of spinningfiets. De freestyle-modus op het horloge is er voor skiërs, snowboarders en mountainbikers. Zeer compleet dus!

TomTom Spark stappenteller

TomTom Spark stappenteller

TomTom Spark music

TomTom Spark music

De TomTom Spark Music komt met een ingebouwde muziekspeler, met ruimte voor 3GB (zo’n 500 nummers) aan muziek. Via iTunes en Windows Media Player zet je de muziek op je horloge; dat werkt super simpel. Met de draadloze bluetooth headset luister je tijdens het sporten of fietsen naar je favoriete muziek. Je kunt er ook, net als ik, de Boston headset bij nemen. Deze headset werkt ook draadloos en heeft een hele fijne pasvorm, zodat je oortjes ook tijdens actief sporten perfect blijven zitten.

Grote plus ten opzichte van de vorige horloges van TomTom; er zijn nu bandjes in verschillende maten te koop, zodat ze beter om je pols passen. Naast de twee maten, zijn de bandjes ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. Kies de kleur die bij je past en je hebt niet alleen een horloge wat de hele dag je activiteiten vastlegt, maar er ook mooi uitziet. Het is een sportief horloge, wat comfortabel zit en wat ik zelfs tijdens het slapen zonder problemen om kan houden.

tomtom spark review

tomtom spark review

tomtom spark met draadloze headphones

tomtom spark met draadloze headphones

tomtom spark review

tomtom spark review

  • Plus: muziek op je horloge, geen extra device meer nodig. Comfortabel te dragen, mooie vormgeving. Meet ook je slaappatroon en stappen.
  • Min: voor het meten van fietsactiviteiten heb je een aparte ‘cadence sensor’ nodig. Slaapmeting is niet heel gedetailleerd.

De TomTom Spark is verkrijgbaar vanaf € 149,-. De TomTom Spark Music, inclusief hartslagmater en muziekspeler, kost € 249,-.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.