beach food festival op Texel

Tip: Beach Food Festival op Texel – 29 en 30 juli

Ik krijg zo ontzettend veel mails binnen met events, tips en restaurants dat ik zelf soms door de bomen het bos niet meer zie. Maar soms komt er iets binnen waarvan ik denk: ‘dit móét ik met jullie delen.’ Als Texel-liefhebber haken we sowieso ieder jaar aan bij Texel Culinair, ook zo’n leuk foodevent, maar dit jaar is er iets nieuws. Het Beach Food Festival op Texel, op 29 en 30 juli: hartje zomer! Een event met foodtrucks en mobiele keukens met uitzicht over de Waddenzee. Do I need to say more?

meeuwen boot texel

Met de boot naar Texel

Strandhuisjes op Texel

Strandhuisjes op Texel

Voetjes in het zand, uitzicht over zee, akoestische muziek en goed eten. Voor ons was de keuze snel gemaakt en wij maken er een heerlijk weekend Texel van. Het Beach Food Festival profileert zich als duurzaam eilandfestival, wat in mijn ogen super goed bij Texel past. We laten de auto staan in Den Helder, pakken vanaf de veerboot de bus en doen de rest van het weekend alles op de fiets. Ik heb er nu al zin in!

In de Waddenhaven van Oudeschild zullen allerlei verschillende foodtrucks en karren zorgen dat het je aan niets ontbreekt. De nadruk ligt op lokale, zilte producten van Texel, zoals een haringkraam en visroken. Maar je vindt er ook de beste beachburgers van de grill, salades en seafood als mosselen, krab en kokkels. Ook worden er workshops gegeven waarbij de elementen van de natuur centraal staan en is er een buitenbar met een lounge-gedeelte.

 • Wat: Beach Food Festival
 • Wanneer: Vrijdag 29 en zaterdag 30 juli van 12.00 tot 22.00 uur
 • Waar: Waddenhaven van Oudeschid, Texel

Wij zijn er in ieder geval bij en ik wilde je dit toffe event niet onthouden! Voor jullie ook een weekendje Texel deze zomer?

Meer info op de Facebookpagina van Beach Food Festival

Kakelverse kokkels

Kakelverse kokkels

Beach food festival op texel

Beach food festival op texel

de ongerepte texelse stranden

Stranden op Texel

Er zijn 2 reacties op Tip: Beach Food Festival op Texel – 29 en 30 juli

 1. Mieke
  23 maart 2016 at 11:24 (4 jaar ago)

  Als Texelse kan ik alleen maar toevoegen….Texel Culinair en sowieso Texel is een heerlijke must! En dan over de recepten. vorige week de risotto met spinazie en pesto gemaakt. Dat was er met kerst niet van gekomen. Man man dat is echt super heerlijk en dat met de tijd van verse spinazie in aantocht een echte aanrader.

  Beantwoorden
  • Focus on Foodies
   29 maart 2016 at 09:54 (4 jaar ago)

   Wat leuk dat je op Texel woont Mieke! Toen we dit weekend door de Amsterdamse Waterleidingduinen liepen, had ik het nog over hoe wij vroeger iedere Pasen en Pinksteren op Texel kampeerden, en ik met mijn zus in het bos mocht mountainbiken. Zo’n avontuur! Kan niet wachten om weer eens terug te komen :D!!
   Fijn dat je de risotto met spinazie zo lekker vindt; hier is het ook een groot succes!

   Groetjes, Lianne

   Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.