The Pool & Student hotel Groningen

Door Rianne – Groningen ligt twee uur met de trein van de randstad verwijderd. Maar een achtergebleven gebied is het zeker niet. De stad is enorm hip en bruisend geworden, zeker de laatste jaren. En nu zijn zelfs restaurant the Pool en the Student Hotel neergestreken in de stad waar niets boven gaat.

The pool party

The pool party

The Student hotel Groningen

The Student hotel Groningen

Hotelkamer the Student Hotel Groningen

Hotelkamer the Student Hotel Groningen

The Pool & Student Hotel Groningen

Schreef ik een aantal maanden geleden al enthousiast over the Pool Amsterdam, het restaurant heeft nu een tweede filiaal geopend in Groningen, in het hippe Ebbingekwartier.

Net als in Amsterdam zit the Pool in het gebouw van The Student Hotel. The Student Hotel huisvest internationale studenten die een semester in het buitenland studeren, maar ook gasten die bijvoorbeeld voor een citytrip in de noordelijke hoofdstad verblijven. Door deze combinatie is er in het hotel niet alleen een (bijna té) hippe en jonge sfeer, maar voelt het ook huiselijk en de bedden zijn goddelijk! Gasten van the Student Hotel kunnen ontbijten in the Pool. Reken op het allerbeste hotelontbijt ooit: vers fruit, noten, gepocheerde eitjes…

Ontbijten bij The Pool

Ontbijten bij The Pool

Nog meer hotspots in Groningen

Is het gelukt om uit dat heerlijke bed te stappen en heb je het ontbijt achter de kiezen? Verken dan het centrum van Groningen. De Oude Kijk in ’t Jatstraat zit vol leuke winkels, zoals Holt Bar, een concept store. Ook de Oosterstraat en de Folkingestraat zijn leuke straten in het centrum. Heb je weer trek? Ga dan eens naar Baq, in de Folkingestraat. Je hebt daar heerlijke broodjes en zoete lekkernijen, ook van spelt! Cultuur snuiven? Grid Groningen is een nieuw grafisch museum, waar je alles leert over boekdrukkunst en ook zelf aan de slag kan, een aanrader als je houdt van grafisch ontwerp! Heb je veel tijd? Ga dan naar de Wolkenfabriek, een hotspot buiten het centrum in een oude suikerfabriek. Je kunt er (heel goedkoop) eten, bonbons van rauwe chocolade proeven van Dhana’s chocolade, concertjes bijwonen en kunst bekijken. Dineren doe je natuurlijk ook bij the Pool, met heerlijke hapjes die je deelt. Vooral de pulpo en het libanese brood met dips zijn aanraders! ’s Avonds kun je cocktails drinken in de Uurwerker, dat een beetje verstopt zit in de Uurwerkersgang. Dansen doe je in club Paradigm.

Hofje in Groningen

Hofje in Groningen

Broden van Baq

Broden van Baq

Broodje at Baq

Broodje at Baq

The Pool & Student Hotel Groningen

Boterdiep 9, 9712 Groningen
kamers vanaf 54 euro per nacht

https://www.thestudenthotel.com
http://thepoolrestaurant.com/

Door Rianne — Rianne is een echte fijnproever, gek van kaas en een goede wijn. Sinds een aantal maanden is ze vegetariër. Rianne gaat voor Focus on Foodies op zoek naar fijne, hippe plekken in Amsterdam en omstreken, waar je als foodie echt eens naartoe moet. Volg haar avonturen ook op Instagram via @hoemoes!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.