surfen in marokko taghazout

Surfen in Marokko

Marokko is de ideale bestemming voor een lekkere surftrip! Het land heeft langs de kust een aangenaam klimaat, fijne golven en een cultuur die zeker ook een bezoek waard is. In het vissersdorpje Taghazout en de omliggende omgeving (Imsouane) vind je misschien wel de beste surfspots van Marokko. In net geen 4 uur vlieg je met een directe (en goedkope) vlucht op Agadir. Vanaf daar ben je in ongeveer 30 minuten in Taghazout. Surfen in Marokko is echt een aanrader!

Beste tijd om te gaan

De temperatuur is het hele jaar door heerlijk. De zomermaanden zijn vrij warm en de golven komen niet altijd door tot in de baai van Taghazout in de maanden mei t/m augustus. Je kunt daarom beter in de herfst of het voorjaar richting Marokko om goede golven te pakken. En wees niet bang dat het super koud is. Wij waren er eind oktober en met 30 graden surfte ik gewoon in mijn springsuit ;-)!

Surfen voor beginners en gevorderden

Zowel beginnende als gevorderde surfers kunnen prima surfen op de golven in Marokko. Er staat relatief weinig stroming (in vergelijking met bijv. Zuid-Frankrijk) en de meeste surfspots in de buurt van Taghazout zijn beach breaks. ‘Zacht’ vallen dus ;-)! Ga je via een surfhouse of surfcamp surfen, dan zorgen de instructeurs altijd dat er voor zowel beginners als gevorderden goede surf is. In Taghazout heb ik mijn eerste grotere ‘green waves’ leren surfen en vanaf dat moment wordt surfen eigenlijk pas écht leuk!

Vriendelijke honden op de stranden in Marokko

Vriendelijke honden op de stranden in Marokko

Surfen in taghazout

Surfen in taghazout

Hahaha gone to my happy place!

Hahaha gone to my happy place!

Dromedaris

Dromedaris

Surfen in je springsuit in Marokko (eind oktober)

Surfen in je springsuit in Marokko (eind oktober)

Surfen in Marokko

Surfen in Marokko

Surfhouse

In Taghazout, Tamraght en Imsouane vind je tientallen surfhouses die een ‘all-in’ verblijf bieden. Vaak is er één pakket van overnachtingen, ontbijt/lunch/diner, surflessen en surfmateriaal. Soms kun je ook yogalessen volgen of wordt je zelfs opgehaald vanaf het vliegveld in Agadir, heel relaxed! Wij verbleven bij Solid Surfhouse, een heel relaxed surfhouse waar je hele dag in het teken staat van yoga en surfen!

Dagtrip naar Paradise Valley

Op ongeveer een half uurtje rijden van Taghazout, ligt het prachtige ‘ Paradise Valley ‘. In deze vallei in de bergen vind je een diepe kloof met een rivier en palmbomen. Na een stevige wandeling (een paar sportschoenen is wel fijn) van ongeveer 40 minuten, kom je bij een aantal natuurlijke dompelbaden. Je kunt hier een verfrissende duik nemen en genieten van de prachtige omgeving. Ook leuk: reserveer bij een restaurantje langs het wandelpad alvast een tajine voor op de terugweg; het eten is er heeeeerlijk!

Sunset yoga in Marokko

Sunset yoga in Marokko

Paradise Valley Marokko

Paradise Valley Marokko

Tajine in Paradise Valley

Tajine in Paradise Valley

Paradise Valley Marokko

Paradise Valley Marokko

In totaal hebben we 10 dagen gesurfd in Taghazout. Het was zo’n super ervaring dat ik direct mijn volgende trip heb gepland. Aan het einde van onze koude winter ga ik samen met vrienden weer een week surfen in Marokko. I can’t wait!

My happy place!

My happy place!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.