Tarwegras superfood

Superfood Tarwegras shot

Superfood tarwegras heeft een enorme voedingswaarde. Dit groene monstertje zit bomvol vitaminen (vitamine A, B, B12, C) en mineralen zoals ijzer, kalium, calcium, magnesium, fosfor en natrium. Tarwegras zorgt voor een energieboost en is een goede aanvulling op een gezonde leefstijl; maar let op, het is géén vervanger voor je dagelijkse portie groenten en fruit.

Een tarwegras shot kun je op veel manieren thuis maken. Zo zijn er tarwegras ‘ijsklontjes’ verkrijgbaar, die je in de diepvries bewaart en kun je zelf sap maken van tarwegras met een slowjuicer. Daarnaast is er tarwegraspoeder verkrijgbaar, wat je door een smoothie kunt gebruiken of met water aanlengt om er tarwegrassap van te maken.

Tarwegras is al tijden een echte hype en er zijn mensen die er bij zweren. Voor ik mijn eerste tarwegrassap dronk, hoorde ik van alle kanten dat het nu niet bepaald lekker smaakt. Spannend, betekende dat dan met je neus dichtgeknepen een glas wegklokken, of viel het allemaal wel mee? Mij valt de smaak van tarwegrassap echt alles mee. Ik gebruikte gewoon één eetlepel tarwegraspoeder  en ongeveer 250ml water en roerde dit goed door. De smaak vind ik een beetje vergelijkbaar met koude groene thee, maar dan wel een stuk minder bitter. Ik ben heel benieuwd of ik het effect van een tarwegrasshot ga merken, na mijn eerste shot gisteren voelde ik me wel de hele dag en avond fit.

Mocht de smaak je nu echt tegenstaan, dan kun je ook een eetlepel tarwegraspoeder bij je smoothie doen. En tarwegras is ook altijd nog in capsules verkrijgbaar 😉

Tarwegras superfood

Tarwegras superfood

Tarwegras superfood

Tarwegras superfood

Tarwegrasshot

 • 1 eetlepel tarwegraspoeder
 • 250 ml water

Even goed roeren en opdrinken.

Mijn tarwegraspoeder van Terrasana besteld ik overigens online bij De Weegschaal.

Er zijn 11 reacties op Superfood Tarwegras shot

 1. Suuz
  6 januari 2014 at 11:40 (7 jaar ago)

  Leuke blog! Van welk merk heb jij de poeder? waar besteld?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   6 januari 2014 at 19:14 (7 jaar ago)

   Dankjewel Suuz!
   Het tarwegraspoeder dat ik gebruik is van Terrasana en online gekocht bij de Weegschaal. Ik heb een linkje onderaan de blog gezet 🙂

   Beantwoorden
 2. monique
  6 januari 2014 at 11:53 (7 jaar ago)

  Waar kan ik tarwegras (poeder) kopen dan?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   6 januari 2014 at 19:12 (7 jaar ago)

   Hi Monique,
   Ik bestelde mijn tarwegraspoeder online bij de Weegschaal (heb een link onderaan de blog gezet). Daar koop ik ook vrijwel alle andere producten uit mijn recepten.

   Beantwoorden
  • jehanne
   6 januari 2014 at 22:26 (7 jaar ago)

   ik check bij dit soort dingen altijd iherb in us, vaak goedkoper , let wel even op , als je boven de 25€ zit heb je kans op invoerrechten. ik blijf daar altijd onder, dan heb je meestal ook maar 4 $ porto, dat is ongeveer 2.50 €!
   site ziet er niet aantrekkelijk uit, even wennen, maar gewoon invoeren wat je zoekt, zoveel is er goedkoper, zoals theeen, bach rescue , weleda, sommige vitamines etcetc

   Beantwoorden
 3. Britt
  6 januari 2014 at 13:11 (7 jaar ago)

  Ik koop dat van mij via iherb.com Volgens mij een stuk goedkoper dan in Nederland 🙂

  Beantwoorden
 4. Anna de Vries
  6 januari 2014 at 16:44 (7 jaar ago)

  Hoi! Ik volg nu al een weekje je blog en deze is echt een van mijn favorieten, ik heb al een tijdje ‘grip op koolhydraten’ gevolgd maar wil er nu weer fanatiek mee aan de slag. 1 van mijn goede voornemens hihi. Maar al wel 6 dagen volgehouden! Mede dankzij je blog, thanks! 🙂

  Groetjes Anna

  Beantwoorden
 5. Loes
  6 januari 2014 at 19:08 (7 jaar ago)

  zitten er gluten in? ik heb coeliakie…

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   6 januari 2014 at 19:17 (7 jaar ago)

   Hi Loes,
   Er zitten geen gluten in tarwegras, omdat dit een jong plantje is. Pas wanneer dit veel later tot tarwe graan is uitgegroeid, bevat het gluten. Dus ook als je coeliake hebt kun je tarwegras eten/drinken.

   Beantwoorden
 6. joke groeneveld
  2 maart 2014 at 22:55 (7 jaar ago)

  Ik gebruik nu 8 mnd gerstegras of tarwegras en voel me er veel lekkerder bij. Ik kom makkelijker de dag door. Nog even een compliment voor je blog/site helemaal super. Ik ga hier nog regelmatig terug komen

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.