Review Lucuma poeder 3

Superfood Lucuma poeder

“Lucuma, het goud van de Inca’s.” Het bijzondere Lucuma poeder is afkomstig uit Zuid-Amerika, Peru, om precies te zijn. Lucuma is een vrucht welke wordt vermalen tot poeder en dit gemalen lucuma poeder wordt in Peru gebruikt als suikervervanger en smaakmaker. Door de zoete smaak is het een uitstekende toevoeging aan ijs, toetjes, shakes en gebak. Glutenfreewebshop.com stuurde mij een verpakking om zelf eens hun superfood Lucuma poeder uit te proberen en ik ben er erg enthousiast over.

Waar ik al tijden erg benieuwd naar was, is of dit poeder nu echt zo zoet en vanille-achtig smaakt. En dat doet het zeker. Ik deed, naast een handje frambozen, een theelepeltje lucuma poeder door mijn overnight oats en dat was echt zoet. Dus ging ik verder met testen. In mijn Glutenvrije Apple crumble gebruikte ik lucuma in plaats van vanille extract en het was heerlijk! Lucuma behoort overigens tot de superfoods omdat de voedingswaarde ontzettend hoog is; het is rijk aan vezels, vitaminen (B1, B2, B3 & B5) en mineralen als calcium, ijzer, fosfor, kalium en beta-caroteen.

Review Superfood Lucuma poeder

Review Superfood Lucuma poeder

Review Superfood Lucuma poeder

Review Superfood Lucuma poeder

Doordat Lucuma poeder feitelijk niets meer is dan een gemalen vrucht, is het percentage voedingsvezels maar liefst 26.3%. Iedere dag een theelepeltje of eetlepel gebruiken doet al veel goeds voor je darmflora, naast dat het ook nog eens gewoon erg lekker smaakt. Maak je warme chocolademelk? Vervang het vanille extract door 1,5 theelepel Lucuma poeder en je zult verbaasd zijn over de zoete smaak. In mijn koekjesrecepten, zoals de Glutenvrije chocolade koekjes kun je de helft van de kokosbloesemsuiker vervangen door 3 eetlepels Lucuma poeder.

Review Superfood Lucuma poeder

Review Superfood Lucuma poeder

Review Superfood Lucuma poeder

Review Superfood Lucuma poeder

Grappig toch, dat de meeste van ons Lucuma niet eens kennen, en het in sommige Zuid-Amerikaanse landen één van de populairste smaken ijs is? Je kunt zelf Lucuma poeder kopen bij Glutenfreewebshop.com, die overigens ook heel veel andere lekkere glutenvrije producten hebben. Weet je nog, die overheerlijke glutenvrije granola? Juist, ook van hen.

Deze forse verpakking Lucuma van 200 gram (die gaat wel even mee) kost € 7,67. Als je bezig bent met een healthy lifestyle zou ik je zeker aanraden dit superfood eens te proberen; het is heerlijk én super goed voor je lichaam.

Dit is een gesponsord artikel.

Er zijn 5 reacties op Superfood Lucuma poeder

 1. Petra
  8 februari 2014 at 10:52 (7 jaar ago)

  Erg interessant, want ik kende het helemaal niet…

  Groetjes Petr

  Beantwoorden
 2. Melanie Borkowitz
  8 februari 2014 at 14:08 (7 jaar ago)

  Dit is voor mij ook helemaal nieuw, ga het zeker uitproberen

  Beantwoorden
 3. Tara
  8 februari 2014 at 17:11 (7 jaar ago)

  Voor mij compleet nieuw, maar gelijk gekocht want je review maakt me nieuwsgierig. Ga je het ook in je recepten verwerken? Kun je het eigenlijk ook in warme gerechten gebruiken?

  Beantwoorden
 4. jehanne
  8 februari 2014 at 19:03 (7 jaar ago)

  Want! Jammer dat dit geen winaktie is, hihi 🙂

  Beantwoorden
 5. jehanne
  8 februari 2014 at 19:08 (7 jaar ago)

  Ps is het 250 gr? Op verpakking zie ik 200 gr staan? Wil ik graag even weten ivm prijsvergelijken!

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.