Superfood chocolade maken

Superfood chocolade maken

Chocolade en superfood, dat is toch een geweldige combinatie? Je kunt chocolade repen vol superfoods in de winkel kopen, maar de prijzen daarvan zijn behoorlijk. Zelf maken is net zo makkelijk! In deze blog laat ik je zien hoe je zelf in een paar stappen Superfood Chocolade maken kan.

Gebruik een reep pure chocolade. Mijn favoriet, zoals je deze week hebt kunnen lezen in de blog over mijn superfood voorraad is Vivani 92% cacao. Deze chocolade is namelijk gezoet met kokosbloesemsuiker. Je kunt ‘m online kopen, bijvoorbeeld bij natuurwinkel de Weegschaal. Deze chocolade is ontzettend puur van smaak en dat is vaak even wennen. Als je het echter met wat zoete superfoods combineert heb je een zalig bommetje van anti-oxidanten, vitamines en mineralen.

Ik ben trouwens vanaf gisteren op vakantie (yessss!). Het kan dus iets langer duren voordat je een reactie ontvangt op je vraag of comment.

Superfood chocolade maken

Superfood chocolade maken

Superfood chocolade maken

Superfood chocolade maken

Wat heb je nodig?

 • 60 gram (Vivani) pure chocolade
 • 10 gram kokosolie
 • 2 eetlepels kokosmelk (of veganistische kookroom)
 • een handje vol gojibessen
 • een handje vol moerbeien
 • een handje vol hazelnoten
 • eventueel een eetlepel lucumapoeder

En hoe maak je het?

 1. Smelt de chocolade au-bain-marie en doe er de kokosolie en kokosmelk bij.
 2. Hak de hazelnoten in stukjes.
 3. Neem leuke chocoladevormpje en doe hier een bodempje gesmolten chocolade in met een theelepeltje.
 4. Doe hier wat hazelnoten bij en giet het vormpje vervolgens vol met chocolade. Hierin druk je dan wat gojibessen en moerbeien.
 5. Herhaal dit tot je chocolade op is en zet de vormpjes dan in de koelkast om af te koelen.
 6. Ik vind ze het lekkerste om te eten als ze nog een klein beetje koud zijn en ze zijn echt verukkelijk!
Superfood chocolade maken

Superfood chocolade maken

Er zijn 11 reacties op Superfood chocolade maken

 1. Renate
  22 februari 2014 at 09:19 (7 jaar ago)

  Ga vandaag weer de keuken in….!!! Bedankt en fijne vakantie!!!

  Beantwoorden
 2. Svenja
  22 februari 2014 at 09:43 (7 jaar ago)

  Ziet er mega lekker uit, lekkere snack om te maken voor het weekend 🙂

  Beantwoorden
 3. Will
  22 februari 2014 at 10:47 (7 jaar ago)

  dit ga ik zeker snel proberen 😉 makkelijk en superlekker lijkt me…..
  en voor jou een hele fijne vakantie!

  Beantwoorden
 4. Mirjam
  22 februari 2014 at 10:51 (7 jaar ago)

  Jammer ik dacht dat je een recept had om geheel zelf de chocolade te maken. Ziet er wel heel lekker uit. Maar ik kan helemaal niet tegen suiker behalve honing of stevia. Dus ik ben nog zoekende. Zodra ik zelf met cacaoboter en rauwe cacao chocola heb gemaakt maak ik dit recept na. Genietse van je vakantie.

  Beantwoorden
 5. Petra
  22 februari 2014 at 11:20 (7 jaar ago)

  wat een leuke tip, ik ga dit zeker eens uitproberen…

  Beantwoorden
 6. Lianda
  22 februari 2014 at 15:37 (7 jaar ago)

  Ga ik binnenkort zeker een keer maken…

  Beantwoorden
 7. Nalien
  22 februari 2014 at 16:32 (7 jaar ago)

  Leuk recept! Ik heb misschien een handige tip: ik wandelde net even de Etos binnen, en daar zag ik potjes ”superfood” staan! Ze hadden onderandere kokosbloesem suiker en groen tarwe poeder. En het leukste: het was maar 5 euro! Ik heb meteen een paar potjes ingeslagen, misschien ook een handige tip voor jou!

  Beantwoorden
 8. Miss Happinez
  23 februari 2014 at 23:23 (7 jaar ago)

  Lekker zeg! En ook nog eens gezond door de superfoods 🙂

  Beantwoorden
 9. Sann
  2 maart 2014 at 20:22 (7 jaar ago)

  Yumm!!!! Ga ik proberen!! Laat ik nou aankomende week 2! Dagen vrij hebben… 1 dag voor het maken, de andere dag om deze gezonde superfood snack te eten.. 😉
  Fijne vakantie!
  P.s misschien ook lekker om cocosrasp doorheen te doen?

  Beantwoorden
 10. angelique
  29 november 2016 at 20:43 (4 jaar ago)

  ik heb ze vanmiddag gemaakt en vanavond ga ik ze proeven. Ze zien er wel heel mooi uit ik heb ze gemaakt in een siliconen ijsblokjesvorm met hartjes.

  Beantwoorden
  • Focus on Foodies
   30 november 2016 at 09:51 (4 jaar ago)

   Leuk Angelique, in een hartjes vormpje! Geniet er vast van.

   Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.