suikervrije pumpkin spice latte

suikervrije Starbucks Pumpkin Spice Latte

In de wintermaanden kun je bij Starbuck de pumpkin spice latte krijgen. Ik was benieuwd of je deze koffie variant ook makkelijk zelf kunt maken en ging aan de slag met een recept van Betty’s Kitchen. Natuurlijk werd het meteen een vegan en suikervrije pumpkin spice latte en het resultaat is super lekker!

suikervrije pumpkin spice latte

suikervrije pumpkin spice latte

Vegan pumpkin spice latte zonder suiker

Vegan pumpkin spice latte zonder suiker

Sowieso is de pumpkin spice latte maar een aantal maanden per jaar verkrijgbaar en eigenlijk is het veel te lekker om zo weinig te drinken! Met dit suikervrije recept vervang je de twee eetlepels suiker die er normaal in de latte zitten, door twee medjoul dadels. Super makkelijk en een stuk gezonder.

Zijn jullie ook zo gek op de Pumpkin Spice Latte?suikervrije Starbucks Pumpkin Spice Latte. 

Wat heb je nodig?
Voor 1 grote mok

  • 250 ml plantaardige melk (bijv. amandelmelk of sojamelk)
  • 1 grote eetlepel pompoenpuree
  • 1 theelepel koekkruiden of zelfgemaakte pumpkin spice mix
  • 2 medjoul dadels
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 espresso

En hoe maak je het?

  1. Rooster pompoenstukjes op 200 graden ongeveer 20-30 minuten. Je kunt een fles pompen gebruiken en de stukjes die overblijven invriezen voor een volgende keer. Of maak er pompoensoep van. Pureer de pompoen samen met de dadels (zonder pit!) en melk in een blender.
  2. Doe dit mengsel in een pannetje en verwarm op laag vuur. Laat net tegen het kookpunt aankomen en haal het pannetje van het vuur.
  3. Meng er de koekkruiden (of spice mix) door en de espresso en het vanille extract. Je kunt er nog een toef kokosroom op doen (bovenste dikke laag in blikje kokosmelk even opkloppen), maar zonder is de pumpkin spice latte sowieso super lekker!
Starbucks pumpkin spice latte zonder suiker

Starbucks pumpkin spice latte zonder suiker

Er zijn 6 reacties op suikervrije Starbucks Pumpkin Spice Latte

  1. Marlotte
    9 november 2015 at 08:30 (4 jaar ago)

    Oeh heerlijk! Ik ben groot fan (wie niet haha?) van de pumpkin spice latte. Zo jammer dat ze er niet meer zijn! Ben benieuwd naar dit recept!

    Beantwoorden
  2. Betty
    9 november 2015 at 08:36 (4 jaar ago)

    Ha wat leuk om dit recept hier terug te zien! bedankt voor het delen -x-

    Beantwoorden
  3. Laura
    9 november 2015 at 09:42 (4 jaar ago)

    Ik had toevallig nog wat pompoenpuree over van gister, en heb net dus dit recept gemaakt. Wat is het lekker, maar was natuurlijk al fan van de PSL van Starbucks. Ik heb wel een zeef gebruikt om eventuele stukjes pompoen en dadel eruit te zeven, en heb ook een toefje opgeklopte melk erop gedaan. Dit recept ga ik vaker maken!

    Beantwoorden
  4. Anneke
    9 november 2015 at 11:01 (4 jaar ago)

    Klinkt goed, maar wanneer moet de melk er bij?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      9 november 2015 at 11:08 (4 jaar ago)

      Hoi Anneke,
      Eind van stap 1 staat wanneer de melk erbij moet.

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  5. fibromyalgieenfit
    9 november 2015 at 13:56 (4 jaar ago)

    Ik heb er pas een op van Starbucks maar werd er gewoon ziek van. Bah, zó zoet! Dus deze variant lijkt me wel een succes, iets om in mijn vrije week nu eens uit te proberen 😉

    Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.