Lovechock Goji/Orange

Review: Lovechock, Suikervrije en Zuivelvrije Chocolade

Sinds ik suikervrij en zuivelvrij eet is het vinden van bijna alles wat je niet zelf kunt maken een crime. Sommige dingen, zoals brood, mis ik eigenlijk niet. Andere dingen als chocolade des te meer. Na eindeloos etiketjes scannen kwam ik een paar maanden geleden Lovechock tegen; suikervrije en zuivelvrije chocolade zonder geraffineerde suikers.

Ik geloof dat ik letterlijk een dansje heb gedaan in de winkel! De Grote Vraag was toen natuurlijk nog of het ook smaakte, maar na mijn eerste hap was ik verkocht. En na wat rondzoeken op internet kwam ik ook nog allerlei positiefs tegen over de andere ingrediënten.

Alle Lovechock repen zijn namelijk gemaakt van raw chocolate; onbewerkte rauwe cacao uit Ecuador. Wat houdt dat in? Omdat de cacao bonen niet worden verhit blijven alle goede voedingsstoffen behouden, in tegen stelling tot in reguliere chocolade repen. In combinatie met de overige superfoods die Lovechock gebruikt, zoals moerbei, vijgen, gojibessen en cacao nibs, is het naast gewoon lekker dus ook nog eens verantwoord. Verantwoord chocolade snoepen dus, mij kun je nergens blijer mee maken!

Alle Lovechock smaken op een rij

Alle Lovechock smaken op een rij

[Update] Lovechock is inmiddels verkrijgbaar in 6 verschillende smaken:

 • Goji/Orange
 • Almond/Fig
 • Pineapple/Incaberries
 • Mulberry/Vanille
 • Pure/Nibs
 • Cherry/Chili

Ik mocht alle smaken proberen en natuurlijk wil ik mijn (smaak) ervaringen graag met jullie delen.

De repen zijn erg leuk verpakt en naast leuk is de gehele verpakking ook nog een 100% biologisch afbreekbaar. Dat geeft een fijn gevoel. Bij iedere reep zit standaard een klein briefje met daarop een inspirerende quote en dat geeft toch een feel good momentje.

Feel good quote

Feel good quote

Bij een normale chocoreep scheur je zo ongeveer de verpakking open en keur je die geen blik waardig. Het leuke is dat bij deze repen het openmaken ook een beleving op zich is, met de kleine note die je erbij krijgt en de prachtige kleurige binnenkant. Ik was al aan het genieten voor mijn eerste hap chocolade 🙂

 

Goji/Orange

Lovechock Goji/Orange

Lovechock Goji/Orange

 

Lovechock Goji/Orange

Lovechock Goji/Orange

Als eerste testte ik de smaak Goji/Orange. Over het algemeen ben ik niet zo’n liefhebber van sinaasappel. Een glaasje sap vind ik wel lekker, maar daar houdt het eigenlijk wel een beetje mee op. Daarom was ik erg benieuwd naar de Goji/Orange reep en dan natuurlijk vooral ik deze wel lekker vond. Toch ik was positief verrast.

Hij is lekker knapperig door gedroogde gojibessen en boekweit, en de sinaasappel geeft de reep een fruitige touch, zonder dat de sinaasappel overheerst. Zelfs een beetje exotisch, door de fruit-choco combo, maar het lekkerst aan deze reep vind ik dat hij een beetje crispy is. Erg lekker, maar niet mijn favoriet van de vijf smaken.

 

Almond/Fig

Lovechock Almond/Fig

Lovechock Almond/Fig

 

Lovechock Almond/Fig

Lovechock Almond/Fig

De smaak Almond/Fig was de enige smaak die ik al eens had geproefd. Natuurlijk wist ik dat ‘ie lekker was, maar ik wilde de smaak ook graag in verhouding brengen met de andere 4 smaken.

De amandelen geven deze reep een heerlijke volle notensmaak. Tegelijk proef je het zoete van vijgen, die ook voor een crunchy bite zorgen. Ik vind vooral de balans tussen de notensmaak en zoete vijgen erg goed, die halen net de bitterste ondertonen uit de chocolade. Deze reep behoort zeker tot de kanshebbers voor favoriete Lovechock reep.

 

Pineapple/Incaberries

Lovechock Pineapple/Incaberry

Lovechock Pineapple/Incaberry

 

Lovechock Pineapple/Incaberry

Lovechock Pineapple/Incaberry

Het laatst waar ik vaak aan denk als ik chocolade hoor, is de combinatie met fruit. Misschien kortzichtig, maar het komt gewoon niet zo snel in me op.  De Pineapple/Incaberries reep is ook de eerste keer dat ik ananas en chocola in een reep zie en ik was natuurlijk erg benieuwd naar deze verrassende combinatie.

Het is een heerlijke frisse, fruitige reep. Ik ben er echt positief door verrast, omdat ik daar normaal niet zo van houd. Ook in deze reep zitten crunchy stukjes en dat vind ik sowieso een plus, in combinatie met de zachte chocolade. Deze ananas/incaberry reep vind ik voor aankomende zomer een echte aanrader!

 

Mulberry/Vanille

Lovechock Mulberry/Vanille

Lovechock Mulberry/Vanille

Lovechock Mulberry-Vanille

Lovechock Mulberry-Vanille

Dit is de nieuwste smaak van Lovechock en is eind vorig jaar uitgekomen. Als echte vanille-freak (van mij mag alles altijd vanille zijn) keek ik er echt naar uit deze reep te proeven.

Wow, dat was mijn eerste gedachte toen ik een hap nam. In de reep zit gedroogde quinoa, iets wat je normaal niet zo snel in een chocoladereep verwacht. Maar de quinoa geeft de chocola een lekkere crispy bite. De mulberry’s, moerbeien, die er verder inzitten zijn een beetje karamel-achtig. Samen met de vanille en nootachtige smaak van quinoa maakt dit de pure chocolade (85% cacao) wat zachter en zoeter. Daardoor denk ik dat zeker mensen die normaal zulke pure chocolade te bitter vinden, dit een hele fijne reep vinden. Echt heerlijk!

 

Pure/Nibs

Lovechock Pure/Nibs

Lovechock Pure/Nibs

 

Lovechock Pure/Nibs

Lovechock Pure/Nibs

Cacao nibs zijn fijne brokjes pure cacao, zonder toegevoegde smaak- of bewerkingsstoffen. Het zijn echte superfoods, door de hoeveelheid anti-oxidanten, magnesium en zwavelstoffen. Pure nibs: super foods in een chocoladereep, perfecter kan eigenlijk niet.

Van alle vijf de repen heeft de Lovechock Pure nibs de meest pure, donkere chocolade smaak. De cacao nibs zijn ontzettend crunchy en geven de chocola extra diepte. Qua structuur vind ik ‘m het meest op normale pure chocola lijken van allemaal. Ben je op zoek naar een gezonde vervanger van je geliefde pure chocola, dan moet je zeker deze eens proberen.

Cherry/Chili
Deze nieuwe smaak van Lovechock is pas sinds kort uit en de combinatie van kers en chili vond ik meteen al bijzonder klinken. Chocolade combineert sowieso goed met zoet, maar ook de combinatie met een scherpe smaak als chili is tegenwoordig bij meer mensen bekend.
Bij de eerst hap vind ik het vooral erg lekker dat de chocolade wat zachter is dan bij sommige andere reden. De Pure/Nibs bijvoorbeeld is best hard en Cherry/Chili heeft een zachtere structuur. Ook proef je vooral het zoete van de kers. Heerijk in de mond! De nasmaak vind ik echter behoorlijk scherp en een beetje te ‘pittig’ naar mijn mening. Het is wel echt een bijzondere smaak en eentje die je echt eens moet proberen. Maar ik vind de smaken van Lovechock toch net wat lekkerder.

Lovechock cherry-chili

Lovechock cherry-chili

De Grote Winnaar

Hoewel ik alle repen ontzettend lekker vond, kwamen er voor mij toch twee grote favorieten naar voren: Almond/Fig & Mulberry/Vanille. De ene reep heeft een heerlijke volle smaak van amandelen en het zoete van de vijg; de andere heeft een diepe caramelsmaak met een krokantje van de gedroogde quinoa. Allebei waanzinnig lekker!

Het enige minpunt van de Lovechock repen is dat ze wat prijzig zijn. Je kunt ze voor €2,99 kopen bij vrijwel alle natuurwinkels, zoals Ekoplaza en Marqt. Dus eet je geen suikers of zuivel en wil je toch graag een keertje genieten van chocolade, dan raad ik je de repen van Lovechock echt van harte aan!

Raw Chocolate

Raw Chocolate

http://www.lovechock.com

Er zijn 7 reacties op Review: Lovechock, Suikervrije en Zuivelvrije Chocolade

 1. Kim
  29 april 2013 at 14:56 (8 jaar ago)

  hmmm ziet er lekker uit en de verpakking ziet er ook leuk uit. ik zou graag de smaak Goji/Orange eens proberen, lijkt me een super lekkere combinatie

  Beantwoorden
 2. Danja
  29 april 2013 at 16:08 (8 jaar ago)

  dus deze chocolade is eigenlijk gezond? 😉 ik ga voor Pineapple/Incaberries! x

  Beantwoorden
 3. Mara
  29 april 2013 at 16:09 (8 jaar ago)

  Ook al lust ik geen chocola…. Wat een leuk merk! Toffe verpakkingen, verrassende combi’s en verantwoord snoepen! Ik zou het bijna nog eens gaan proberen

  Beantwoorden
 4. anita
  29 april 2013 at 16:31 (8 jaar ago)

  Doe mij maar ikde mulberry/vanille.. Klinkt erg lekker! En een fijn idee dat het verantwoord is!

  Beantwoorden
 5. Suuz
  7 november 2013 at 21:36 (8 jaar ago)

  Geweldige review!!! ik ben helemaal in love met Lovechock! ken het al een tijdje en eet het ook zeer regelmatig 😉 oeps..! maar het is verrukkelijk! erg leuk om je blog te lezen!!! mijn favo’s zijn de mulberrie/vanille & goji/orange! maar ik moet denk ik toch vaker de pure nibs proberen en de almond/fig! ze zijn nu in de aanbieding trouwens bij de natuurwinkel en organicforyou !!!!

  Beantwoorden
 6. Abdullah
  30 oktober 2014 at 14:39 (7 jaar ago)

  Ik heb de pure nibs geprobeerd. Het is gewoon een pure crunchy chocolade. Voor de rest niets bijzonders in mijn opzicht. Vandaag heb ik de Mullberry, Almond, Goji en Cherry gekocht. Elke dag ga ik er een blok van proeven maar niet de hele reep. Wel verantwoord eten he 😉

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.