Af en toe heb je een momentje dat je eigenlijk wel een klopje op de schouder verdient. Toen ik voor het eerst een suikervrije en glutenvrije appeltaart wilde bakken, was ik voorbereid op het ergste. Ik had volgens mij nog nooit een appeltaart gebakken zonder hulp van een pakje, dus laat staan eentje zonder suiker, zuivel en tarwe. Maar het resultaat was fantastisch en ik ben echt een beetje trots op deze appeltaart zonder geraffineerde suikers, zuivel en gluten.
Recept
Deze taart kun je zonder problemen serveren aan mensen die helemaal niet suikervrij willen of hoeven eten, want ze zullen echt het verschil niet proeven. Ideaal dus voor bijvoorbeeld verjaardagen! De bodem van amandelmeel en rijstmeel is lekker knapperig en niet te zoet. Dat is ook helemaal niet nodig, doordat de vulling van appel en kaneel natuurlijk van zichzelf ook al friszoet is.
Gang | Gebak |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 8 personen |
Bereidingstijd | 35 min |
---|---|
Oventijd | 50 min |
Totaal | 1 uur 25 min |
Gebruik je, net als ik, kokosolie voor de appeltaart dan is het belangrijk dat je de kokosolie eerst afweegt en daarna pas laat smelten. Het gewicht kan anders namelijk verschillen en misschien kloppen de verhoudingen dan niet meer. Kokosolie smelten kan heel simpel; doe het in een kom die de warmte goed geleidt, bijvoorbeeld van RVS. Laat flink heet water in de gootsteen lopen en zet daarna dan je kommetje in de gootsteen. Binnen een minuut of 5 is alle kokosolie dan gesmolten en kun je het makkelijk mengen.
Deze taart kun je zonder problemen serveren aan mensen die helemaal niet suikervrij willen of hoeven eten, want ze zullen echt het verschil niet proeven. Ideaal dus voor bijvoorbeeld verjaardagen! De bodem van amandelmeel en rijstmeel is lekker knapperig en niet te zoet. Dat is ook helemaal niet nodig, doordat de vulling van appel en kaneel natuurlijk van zichzelf ook al friszoet is.
Heel veel plezier met het bakken van deze verrukkelijke appeltaart!