suikervrije en glutenvrije chocoladetaart

Suikervrije chocoladetaart met frambozen

Als je op zoek bent naar een suikervrije chocoladetaart die je in een handomdraai maakt, is dit je recept. Het is een perfect taart voor feestjes of verjaardagen, omdat het heel gemakkelijk te maken is en je ‘m in de koelkast goed kunt bewaren. Daarnaast; wie is er nu niet gek op chocolade taart?

Voor dit recept gebruik ik glutenvrij zelfrijzend bakmeel. Dat is in veel natuurwinkels te krijgen. Heb je geen zelfrijzend bakmeel in huis? Je kunt ook een standaard glutenvrij meel gebruiken en dan twee theelepels bakpoeder toevoegen. Je kunt deze suikervrije chocoladetaart op een paar manieren nóg lekkerder maken. Zo kun je bijvoorbeeld een chocolade frosting maken, door wat pure chocolade met kokosmelk te smelten en over de taart te verdelen. Wil je een suikervrije frosting? Meng dan wat Steviala poedersuiker met (plantaardige) yoghurt en wat cacaopoeder. Super lekker!

suikervrije chocoladetaart

suikervrije chocoladetaart

suikervrije en glutenvrije chocoladetaart glutenvrij

suikervrije en glutenvrije chocoladetaart glutenvrij

Mag je geen frambozen? Geen probleem, deze kun je ook vervangen (door bijvoorbeeld aardbeien) of weglaten. De Steviala Kristal Sweet die ik gebruik, is een fijn product om in huis te hebben als je veel bakt. Het heeft dezelfde structuur als kristalsuiker en daardoor heel fijn om te gebruiken in bakrecepten, zoals deze chocoladetaart.

En lezers van Focus on Foodies krijgen met de speciale kortingscode FOODIES 10% korting op hun gehele bestelling bij Steviala. Dan kun je dus mooi eens uitproberen :-).

suikervrije en glutenvrije chocoladetaart

suikervrije en glutenvrije chocoladetaart

Wat heb je nodig?

  • 150 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram boter (of vervang voor kokosolie)
  • 60 gram Steviala kristal sweet
  • 50 gram frambozen
  • 3 eieren
  • 50 gram cacao
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Vet een springvorm van 18cm in met wat boter of kokosolie.
  2. Mix alle ingredienten in een keukenmachine samen, tot het een egaal mengsel is. Één tot twee minuutjes is voldoende.
  3. Lepel het mengsel in de springvorm en bak 45 minuten in de oven. Garneer met wat chocolade frosting en verse frambozen.
suikervrije en glutenvrije chocoladetaart

suikervrije en glutenvrije chocoladetaart

In samenwerking met Steviala

Er is 1 reactie op Suikervrije chocoladetaart met frambozen

  1. Sofieke
    2 juli 2016 at 07:21 (3 jaar ago)

    Dat ziet er superlekker uit, gaat op mijn lijstje om eens te maken.
    Welke hoeveelheden hou jij aan voor de frosting bij dezectaart?

    Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.