
Suikervrij bananenbrood met speculaas
Bananenbrood is hét perfecte tussendoortje voor buiten de deur. Of je nu op je werk bent, op je opleiding of een dagje aan het shoppen of reizen, een plakje bananenbrood geeft je weer een boost energie! Met het recept voor dit suikervrij bananenbrood met speculaas heb je daarnaast een extra lekkere winterse variant ;-). Het bananenbrood is suikervrij én glutenvrij!
Bananenbrood is ook nog eens de meest handige oplossing voor de overrijpe bananen in je fruitschaal. Als je denkt; deze bananen zijn echt te bruin om nog op te eten, maak je er gewoon bananenbrood van. No waste! Vervolgens verpak je de plakjes bananenbrood per stuk in de diepvries en neem je er eentje mee naar je werk of naar je studie. Ideaal als tussendoortje :-). Het voelt als snoepen, maar het is hartstikke gezond!
Grappig genoeg voegde ik vroeger altijd wel een beetje honing of gehakte dadels aan mijn bananenbrood toe om het te zoeten. Dit keer dacht ik: 3 grote, overrijpe bananen, die moeten toch van zichzelf al zoet genoeg zijn? Dus experimenteerde ik dit keer zonder toevoeging van extra (natuurlijke) zoetmiddelen. De smaak bleek hartstikke lekker! Totaal geen dadels of honing nodig dus ;-)!

Suikervrij bananenbrood met amandelmeel

Suikervrij bananenbrood met amandelmeel
Wat heb je nodig?
Voor ca. 12 plakjes
- 160 gram amandelmeel
- 3 rijpe bananen (groot, anders 4 kleine)
- 3 eieren
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 tl vanille extract
- snuf zout
En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 190 graden
- Meng eerst de droge ingredienten: amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de gekluste eieren met geprakte bananen en vanille extract. Meng het meel met de eieren en bananen.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier. Stort het mengsel hierin.
- Zet in de oven en bak 50 minuten op 190 graden.
- Snijd het bananenbrood in plakjes als het is afgekoeld. Je kunt ze dan per stuk verpakken en in de vriezer bewaren.

Suikervrij bananenbrood met amandelmeel en speculaas
Bettine vd Schoot
9 december 2017 at 18:58 (3 jaar ago)Hoi Lianne, vraagje: ik ben allergisch voor amandel. Zou ik dit recept ook met een ander ‘gezond’ meel kunnen maken denk je? ?
Hoor graag je reactie, dankjewel.
Groetjes Bettine
Maria
30 december 2019 at 13:50 (1 jaar ago)Het kan denk ik ook met havermeel(fijngemalen havermout)
Rosa
13 december 2019 at 19:16 (1 jaar ago)Lekkerste én aller makkelijkste bananenbrood recept! Dank!!
Amalia
17 oktober 2020 at 14:02 (5 maanden ago)Het staat in de oven … ben benieuwd opgepimpt met blauwe bessen en amandel schaafsel
Fleur van Veen
20 oktober 2020 at 09:13 (5 maanden ago)Hoi Amalia,
Wat leuk dat je mijn recept geprobeerd hebt!
Ik hoop dat het gesmaakt heeft 🙂
Groetjes,
Fleur
Sonja
2 februari 2021 at 22:50 (1 maand ago)Hoi Fleur
Mijn favoriete recept, voor mezelf maar ook om uit te delen, en kado te doen,
Ook als pakket, (ik geef dan alle ingrediënten en het recept) Glutenvrij, zonder suiker
Ik varieer met: taai taai kruiden, cardemon, en appeltaart kruiden
(Van de boerenmarkt in Amsterdam), daar verkopen ze ook gemalen vanille.
Chantal De Boevere
10 februari 2021 at 13:46 (4 weken ago)Oei nee