Hoofdgerechten Recepten Vis Valentijnsdag

Hoe fijn is het dat gezond eten ook makkelijk kan zijn?!  En je hebt er niet eens zoveel voor nodig; één pan met een stoommandje, meer niet. Koken met een stoommandje is wat mij betreft perfect na een lange werkdag. Je hoeft namelijk niet lang aan het fornuis te staan en de handelingen zijn ook simpel. Doordat je ingredienten stoomt blijven alle smaken en vitamines ook goed behouden. Wanneer je een lichte maaltijd wil dat bomvol smaak zit, is dit recept ideaal!

Cookinglife Foodies
Gestoomde zalm met groenten

Recept

Gestoomde zalm met groenten

Heerlijk gestoomde zalm met verschillende soorten groente. Eenvoudig bereid in een stoommandje.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totaal 15 min

Benodigdheden

  • Kookpan en stoommand
  • Snijplank
  • Keukenmes

Ingrediënten

  • 200 gram zalmfilet
  • 1 courgette
  • 4 wortels
  • 200 gram sugarsnaps
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 citroen
  • peper en zout
  • 1 theelepel dille

Hoe maak je gestoomde zalm met groenten?

  1. Zet een grote pan met water op.
  2. Snijd ondertussen de courgette en wortel in blokjes. Snijd de kontjes van de sugarsnaps en snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
  3. Leg alle groenten in de stoommand. Leg hierop de zalmfilet en breng op smaak met zout, peper en dille.
  4. Snijd de citroen in schijfjes en snijd deze weer door de helft. Leg ze op de groenten en zalm.
  5. Wanneer het water aan de kook is zet je de stoommand op de pan en laat je alles ongeveer tien minuten koken.
  6. Verdeel de zalm en groenten over 2 borden.
  7. Eet smakelijk namens Cookinglife, het adres voor visrecepten en kookgerei

De stoomtijd van 10 minuten is trouwens een leidraad. Wanneer je jouw zalm graag rosé wilt, ben je zelfs nog sneller klaar. Ik vind het zelf ook altijd wel lekker als mijn groenten nog een beetje een bite hebben. Wil je je groenten liever wat zachter? Dit is vrij eenvoudig, stoom deze dan eerst een paar minuten en dan leg je de zalm er wat later op.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.