gestoomde zalm met groenten

Stoomrecept: gestoomde zalm met groenten

‘WAUW, wat gaaf’ en ‘Wat is het mooi geworden!’ zijn de zinnen die we het meest gehoord hebben van vrienden en familie bij het zien van de nieuwe keuken. Glimmend van trots liet ik keer op keer alles zien. Onze nieuwe I-KOOK keuken is begin augustus geplaatst, alweer bijna een half jaar geleden. En als koken je hobby is, betekent dat heel wat etentjes en kooksessies om zoveel mogelijk van de keuken te genieten ;-)! Heb je nog niet gezien hoe de keuken eruit ziet? Check onze droomkeuken dan hier nog even. Vandaag laat ik je een heel makkelijk gerecht zien met gestoomde zalm uit de combi-magnetron met stoomfunctie. Geen nood! Als je die (nog) niet hebt, kun je het ook gewoon in de pan met een stoommandje maken :-).

In de nieuwe keuken hebben we bewust gekozen voor een oven én een combi-magnetron met stoomfunctie, beide uit de iXeliumlijn van Whirlpool. Ik wilde heel graag ook stoomgerechten kunnen bereiden, maar een stoomoven vond ik wel erg duur. De combi-magnetron met stoomfunctie is eigenlijk net zo makkelijk en daarnaast heeft de magnetron nog andere handige functies. De ‘Crisp’ functie bijvoorbeeld, waarmee je heel krokant kunt bakken. Denk aan een knapperige bodem van je pizza, maar ook een krokant korstje op de lasagne. Zelfs ovenfrietjes worden extra knapperig met de crisp functie!

Gestoomde zalm met groenten
whirlpool combimagnetron met stoomfunctie
Gestoomde zalm met groenten

Met de stoomfunctie bereid je bijvoorbeeld vis, maar ook rijst en groenten op een snelle manier, zonder voedingswaarden te verliezen. Snel? Yep! Deze gestoomde zalm met groenten staat in 15 minuten op tafel. In 5 minuten snijd je de groenten en kruid je de vis. Daarna hoeft de zalm nog maar 10 minuten te stomen. Echt super snel dus!

gestoomde zalm met groenten

Gestoomde zalm met groenten

Heerlijk gestoomde zalm met verschillende soorten groente uit de i-kook.

Voorbereidingstijd 10 min
stoomtijd 10 min
Totale tijd 20 min

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands

Porties 2 personen

Ingrediënten

  

 • 200 gram zalmfilet
 • 1 courgette
 • 4 wortels
 • 200 gram sugarsnaps
 • 10 zongedroogde tomaatjes
 • 1/2 citroen
 • peper en zout
 • 1 theelepel dille

Bereidingswijze

 

 • Snijd de courgette en wortel in blokjes. Snijd de kontjes van de sugarsnaps en snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
 • Leg alle groenten in de stoomschaal. Leg hierop de zalmfilet en breng op smaak met zout, peper en dille.
 • Snijd de citroen in schijfjes en snijd deze weer door de helft. Leg ze op de groenten en zalm.
 • Gebruik de stoomfunctie van de Whirlpool iXelium. Zet de tijd op 10 minuten.
 • Verdeel de zalm en groenten over 2 borden. Eet smakelijk!

Project nieuwe keuken met I-KOOK

In een serie blogs ga ik samen met I-KOOK voor een compleet nieuwe én betaalbare keuken. Van onze oude keuken en ons probleem met de indeling, tot ontwerp, uitzoeken, plaatsing en het resultaat: je gaat het allemaal zien op focusonfoodies.nl.

gestoomde zalm met groenten

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Rating recept
Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.