Spaghetti met spinazie en courgette saus

Eén van mijn favoriete gerechten om te maken én te eten is toch wel pasta. Ik zie het echt als een comfort food; wanneer ik na een zware of lange dag een lekkere pasta voor mezelf klaar maak, kan ik weer helemaal opfleuren! Dit spaghetti met spinazie recept zag ik laatst in het Jumbo tijdschrift staan, en ik kon niet wachten om er mijn eigen draai aan te geven! De romige spinazie en courgette saus is heerlijk, en maakt dit gerecht een origineel alternatief op de klassieke bolognese saus.

Spaghetti met spinazie en courgette saus | FocusonFoodies

Spaghetti met spinazie

Ik vind heel veel pasta’s lekker, maar spaghetti met spinazie is misschien wel mijn favoriet! Het leuke aan spinazie is dat je er echt veel kanten mee op kan. Zo kan je spinazie blaadjes vers gebruiken als garnering, je kan het roerbakken, of je gebruikt spinazie (à la creme) uit de diepvries voor een romige saus. Spaghetti met spinazie is dus altijd een heel veelzijdig recept!

Zelf spaghetti saus maken

Wanneer ik pasta maak, gebruik ik vaak een makkelijke bolognese saus maar hoe leuk is het om helemaal zelf spaghetti saus te maken? In dit spaghetti met spinazie recept leg ik je uit hoe je gemakkelijk zelf een romige saus maakt van courgette en spinazie. Dit is niet alleen een redelijk gezonde saus, ook kun je het eenvoudig vegetarisch maken als je vegetarisch gehakt gebruikt. Zelf een spaghetti saus maken hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn!

Spaghetti met spinazie en courgette saus | FocusonFoodies

Spaghetti met spinazie en courgette saus

Dit spaghetti recept is heerlijk door de romige saus van spinazie en courgette. De cherrytomaatjes maken het gerecht helemaal af!

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Kooktijd 10 min
Totale tijd 25 min

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans

Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Grote hapjespan of wok

Ingrediënten

  

  • 1 scheut olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 400 gram spaghetti
  • 200 gram verse gewassen spinazie
  • 300 gram gehakt of vegetarisch gehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250 ml water
  • 100 ml kookroom
  • 100 gram geraspte kaas naar smaak
  • italiaanse kruiden naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

 

  • Snipper de ui en snijd de courgette in kleine blokjes. Roerbak dit samen ongeveer 5 minuten in een grote hapjespan of wokpan. Voeg daarna de verse spinazie beetje bij beetje toe, en bak dit mee tot het geslonken is. Voeg 250 ml water en het groentebouillonblokje toe en roer dit goed door elkaar. Laat dit samen ongeveer 10 minuten koken op laag vuur.
  • Kook ondertussen de spaghetti (of pasta naar keuze) volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak in een aparte koekenpan de (vegetarische) gehakt rul.
  • Zet na 10 minuten het vuur uit van de hapjespan of wok, en pureer de groenten met een staafmixer tot een romige saus.
  • Zet de pan met saus weer op het vuur en voeg de kookroom toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak toe. Roer daarna de gehakt er doorheen.
  • Snijd tot slot de cherrytomaatjes in helften of kwarten en schep dit langzaam door de saus heen.
  • Schep de spaghetti op borden of diepe kommen. Serveer de spinazie en courgette saus eroverheen en maak het af met geraspte kaas naar smaak. Eet smakelijk!
Spaghetti met spinazie en courgette saus | FocusonFoodies

Er is 1 reactie op Spaghetti met spinazie en courgette saus

  1. Ober
    16 september 2020 at 08:29 (1 week ago)

    5 stars
    ziet er erg lekker uit, nieuwsgierig naar de smaak

    Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Rating recept




Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.